A nő, aki nem szeretne meghalni

2024.02.01. 08:00

Jótékonysági akció indult Natalia Lvovna gyógyulásáért Keszthelyen

„Segítségre van szükség! Életet kell menteni. Nem túlzás vagy költői kép: tényleg meg kell akadályozni valaki halálát.” Így kezdődik az a levél, amelyből kiderül: Natalia Lvovna és férje, Konstantin Kashin lassan tíz éve él Magyarországon, közelebbről Keszthelyen, ám a művészházaspár az eltelt évtized alatt nem kapta meg a letelepedési engedélyt.

Péter B. Árpád

Natalia és Kosztya bácsi egy korábbi kiállítás alkalmával

Fotó: ZH

Nataliánál most rákot diagnosztizáltak, ami önmagában is félelmetes, de a semmi közepén lebegve még inkább az: jelen állás szerint ugyanis nem jogosult orvosi ellátásra, csak ha kifizeti – olvasható Tóth-Kiss Hajnalka, Balogh-Kovács Beatrix és Szabó-Siklódi Lia felhívásában. A jótékonysági mozgalom elindítói hozzáteszik: „nincs jogi, állami vagy bármilyen segítség”, s ha a több tízmillós várható költséget nem teremtik elő, Natália „tétlenül várhatja a kis foteljében a halált”.

A kezelést minél előbb kezdeni kell, hiszen minden nap számít. A szervezők ezért február 10-ére jótékonysági árveréssel egybekötött vacsoraestet szerveznek a keszthelyi Halászcsárdában, amelynek tulajdonosa, Szita Gábor a bevétel egy részét felajánlja Natalia gyógykezelésére, sőt: Hegedűs Gáborral és Szabó Siklódi Liával együtt muzsikál is majd a rendezvényen.

Addig is várják olyan cégek vagy magánszemélyek jelentkezését, akik pénzt adományoznának, vagy az árverésre bármit felajánlanának. A vacsoraesten ugyanis licit lesz, amelyen például számos képet, fotót, illetve Konstantin és Natália alkotásait is meg lehet vásárolni – jótékonyságból.

Natalia és Kosztya bácsi 2015 óta él Keszthelyen, s ez idő alatt több kiállításon bemutatkozott már a városban, emellett a művészházaspár aktív részese a település rendezvényeinek, például a Street-, illetve a verklifesztiválnak. Aki segítene, a [email protected], illetve a 30/646-2435-ös számon jelezheti ezt előzetesen, február 10-én pedig a Halászcsárdában teheti meg ezt közvetlenül a jótékonysági vacsoraesten s liciten, ahol adakozni is lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában