Csókpadok hívogatnak romantikázni

2024.02.16. 00:00

Hévíz Bálint-nap táján már négy éve a szerelem hazai városa

Csókpadok várják vasárnapig a hévízieket és a város vendégeit. Idén több mint hetven feldíszített ülőalkalmatosság hívogat romantikázni.

Péter B. Árpád

A Sissy cukrászdánál, az árkádok alatti csókpadon Kovács Viktor és Horváth Melanie is leült kicsit romantikázni

Fotó: Péter B. Árpád

Négy éve, Bálint-napkor nyolc csókpadot díszítettek fel üzletük előtt Hévíz kereskedői, vendéglátóegységei és szálláshelyei, azóta esztendőről esztendőre egyre többen csatlakoznak a házasság hetére időzített kezdeményezéshez, amit a látogatók is örömmel s szívesen fogadnak.

– Ilyenkor Hévízen minden a szerelemről szól: a szállodák plusz szolgáltatásokkal, az éttermek különleges menüsorral és afrodiziákum italokkal készülnek, a cukrászdák pedig romantikus süteménykreációkkal rukkolnak elő – mondta Morvai Anikó, a szervező Hévízi Vállalkozó Egyesületének (HVE) elnöke. – Mindennek pedig keretet adnak a szépen feldíszített csókpadok, amelyekkel a város számos pontján találkozhatnak a helyiek és a látogatók.

A HVE erre a hétre nyereményjátékot is szervezett: azon párok között, amelyek valamelyik romantikus ülőalkalmatosságnál fotót készíte(tt)nek magukról, s azt feltöltik a Hello Hévíz oldalra, összesen több mint 150 ezer forint értékű ajándékokat sorsolnak ki.

Morvai Anikó arról is beszélt, számosan azok közül, akik egykoron a fürdővárosban töltötték nászútjukat, ilyenkor visszatérnek – egy kicsit romantikázni, emlékezni, feltöltődni, s ahogyan mondják: tetszik nekik a „felvillanyozott hangulat”.

– Számunkra ez a program jelenti az év indulását, és arra számítunk: 2024 nagyon jó esztendő lesz, sok-sok vendéggel. Egyesületünk is jó pár programmal, rendezvénnyel készül idénre annak érdekében, hogy fokozzuk a hangulatot – fogalmazott a HVE elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában