Az idő megőrzése

2024.02.05. 12:30

Garas Kálmán fotóművész tart tárlatvezetést a kiállítás zárásán

Az idő megőrzése címmel Garas Kálmán fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás a magyar kultúra napja alkalmából Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Mozsár Eszter

A kiállításmegnyitó pillanata. Balról Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész, középen Garas Kálmán, aki szombaton tart tárlatvezetést. Jobbra Bekő Lili, a hangversenyterem kulturális szervezője

Fotó: Mozsár Eszter

A tárlat finisszázsaként február 10-én, szombaton 17 órakor maga a művész mesél a kortárs írókat, zenészeket, képzőművészeket, színészeket, bölcsészeket bemutató fekete-fehér portrékról, azok születésének történetéről, a fotózás kulisszatitkairól, legkedvesebb emlékeiről.

A fotóművésznek a közelmúltban jelent meg az elmúlt ötven évet felölelő Személyiségnek lenni című válogatás albuma, a könyvben látható képekből jó néhány visszaköszön a kiállításon.

Részlet a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem tárlatáról
Fotó: Mozsár Eszter

Garas Kálmán Répcelakon született 1947-ben. Az 1970 óta Szombathelyen élő művész a Nemzetközi Bartók Fesztivál, a Capella Savaria koncertjeit és Szombathely zenei életét, kulturális eseményeit, valamint az Európai Borlovagrend ünnepeit dokumentálta sok éven át. Munkája során számos érdekes és híres emberrel találkozott, köztük államférfiakkal, irodalmárokkal, színészekkel. 1977-től fotografálja a Bartók Szemináriumot és Fesztivált. Az 1980-as években alakult Capella Savaria kamarazenekarral, s zenészkapcsolatai révén neves külföldi és hazai karmesterekkel és szólistákkal került személyes kapcsolatba. 2002-től az ELTE Savaria Egyetemi Központ óraadója, az egyetem Vizuális Művészeti Tanszékén. A Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. Számos elismerése mellett a Magyar Kultúra Lovagja cím birtokosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában