Egyházi bál a ministránsok javára

2024.02.14. 08:00

Fontosnak tartják a fiatalok támogatását, hitük megerősítését Keszthelyen

A ministránsok javára gyűjtöttek a keszthelyi Kis Szent Teréz plébánia farsangi bálján, amelynek ezúttal is a Hotel Helikon adott otthont. A Kármel közössége kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra, azokra, akik szívesen járnak a templomba és a különböző közösségi alkalmakra.

Péter B. Árpád

A lányok az Apácashow-t idézték a bál kezdetén

Fotó: Belovári András

A ministránsok az Apácashow-t idézték a bál kezdetén: a lányok fergeteges tánccal, a fiúk pedig botos bemutatóval rukkoltak elő. A bazilika fiataljai nemcsak a szentmiséken s különböző liturgikus eseményeken vannak együtt, hanem nagyon jó közösséget alkotnak, számos programot szerveznek együtt, és barátságok is szövődtek köztük az évek során.

A Kármelben jelenleg ötven ministráns fiatal szolgál, Mezei András plébános szerint ők a jövő reménységei, ezért kiemelt figyelmet kell rájuk fordítani, és az is szükséges, hogy az életre neveljék, készítsék fel őket.

– Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy olyan lelki programokat szervezzünk – beleértve kirándulásokat, zarándoklatokat, táborokat, farsangi bált és szilveszteri összejövetelt –, hogy azt érezzék: az egyházban jó helyen s otthon vannak. Ez számomra az egyik legfontosabb pasztorális célkitűzés – szögezte le Mezei András.

A ministráns fiúk botos tánccal rukkoltak elő ezen az estén
Fotó: Belovári András

Lóth Levente, az egyik ministráns szerint jó ilyen közösség tagja lenni, s fiatalon is őrizni a hitet. Hozzátette, e küldetés számos lelki élményt tartogat, s az országos találkozók révén sok-sok kapcsolatot eredményez.

A fiatalok már azt is tudják, mire fordítják majd a bál bevételét. Magi István elárulta: a nagyobbak olyan programokat terveznek, amelyekkel segítik a kisebbeket elmélyedni a lelki életben – akár kirándulásokon, vagy különféle foglalkozásokon, természetesen András atya vezetésével.

A bálra a környező településekről is érkeztek vendégek, akik fontosnak tartják a fiatalok támogatását, hitük megerősítését és elmélyítését. A konferanszié ezúttal Pálfi György, a plébánia önkéntese volt, aki viccekkel s Romhányi József versivel is szórakoztatta a publikumot. A farsangzáró mulatság vendégei hajnalig ropták a táncot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában