A gyerekek nyári táborozását támogatták

2024.02.13. 16:30

Első ízben tartott farsangi programot a hévízi református gyülekezet

Első ízben rendezett farsangi bált Hévíz református gyülekezete. A remek hangulatú esten még jelmezversenyt is tartottak, nemcsak gyerekeknek, hanem mókás kedvű felnőtteknek is.

Péter B. Árpád

A gyerekek mókás jelmezes bemutatója nagy sikert aratott

Fotó: Péter B. Árpád

A bál kezdetén Süténé Tüttő Beáta, az ügyrendi és jogi bizottság elnöke arról beszélt, egy közösség erejét a szeretet, az összetartozás, valamint a hit és a küldetés megélése határozza meg. Szerinte a hévízi református gyülekezet e tekintetben példaadó, ezzel a rendezvénnyel pedig a felnövekvő generációnak adják át a farsang hagyományait, hogy múltunk és értékeink ne merüljenek feledésbe.

Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor elmondta, régi vágya, hogy bált rendezzen a gyülekezet, amelynek bevételéből a nyári, immár kilencedik gyermek és ifjúsági hittantábort szeretnék támogatni, különösen azért, mert évről évre emelkedik ennek költsége, viszont a családoktól továbbra is csak jelképes összeget akarnak kérni.

A felnőttek közül is sokan beöltöztek a mulatság kedvéért
Fotó: Péter B. Árpád

– Megajándékozzuk őket Isten igéjével, értékes programokkal, örömteli, nagyon szép napokkal. Ehhez kérjük a gyülekezet és a városban lakók segítségét. Nagy öröm számunkra, hogy a támogatói jegyekkel együtt majdnem 140 ember váltott belépőt a rendezvényre, s köszönjük Hévíz lakóinak és gyülekezetünk tagjainak ezt a fajta aktivitást – fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta, elárulva: 130 tombolafelajánlás érkezett a bálra, amelyek közül a legnagyobb értékű 300 ezer forintos volt. Emellett gyertyafényes vacsorát, fogkezelést, sétarepülőzést, valamint ruhákat, táskákat is lehetett nyerni.

A lelkipásztor hangsúlyozta, ezzel a bállal tovább erősödhet a hévízi református közösség, illetve a gyülekezet és a városban élők kapcsolata, hiszen erre az estére más felekezetekből is nagy számban érkeztek vendégek.

Kotora Pál presbiter, az est főszervezője kiemelte, nagyon készültek e jótékonysági rendezvényre, amellyel a gyülekezet fiataljait akarják támogatni, hogy hitükben erősödve, egy vidám hetet tölthessenek együtt a nyáron Balatongyörökön.

A gyerekek mókás jelmezes bemutatója nagy sikert aratott, balra Kotora Pál
Fotó: Péter B. Árpád

– Egy közösség képes összefogni egy cél érdekében, amely nemes szándékot takar. Láthatjuk: ez sikerül és működik, ez a rendezvény ezt bizonyítja is – szögezte le Kotora Pál, aki szerint a gyülekezet nagyon jól beilleszkedett a város szövetébe, köszönhetően Péntekné Vizkelety Márta tízéves szolgálatának, aki mindig arra törekedett, hogy jó kapcsolatot ápoljon Hévíz többi felekezetével és az itt élőkkel.

A bál résztvevőit a gyülekezet tagjainak kulturális bemutatói szórakoztatták, majd a vacsora után remek hangulatú táncos est kezdődött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában