Balatoni büszkeségek

2024.02.18. 18:00

Böske, a szépségkirálynő

A Balaton vidékén már a 20. század első harmadában tartottak strandszépségversenyeket, valamint ezen a tájon született az első magyar Miss Európánk is. De kevésbé ismert tény, hogy a magyar szépségkirálynőknek utcát is szántak a tónál. Ezen történetek nyomába eredünk írásunkban.

Zaol.hu

Simon Böske, a Miss Hungária és a Miss Európa cím birtokosa

Forrás: likebalaton.hu

Szépség-körutunkat érdemes a keszthelyi születésű Simon Böskével kezdeni, akinek pályafutása 1925-ben indult el, amikor megválasztották a Keszthelyi Korzó Szépévé, majd a Siófokon megrendezett Balaton Tündére címet is elnyerte. 1929-ben első lett a Miss Magyarország versenyen, így 19 esztendősen már ott állt 1929. február 8-án 16 nemzet lányai között, a párizsi Miss Európa megmérettetésen képviselve hazánkat.

Minden várakozás ellenére, hiszen a trianoni békediktátum által sújtott országban gondolni sem mertek arra, hogy magyar lány nyerhet Franciaországban, Böske mégis első lett. Gratulált neki a francia köztársasági elnök, a monacói fejedelem és több diplomata – írja a likebalaton.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában