Tanácskozás

2024.02.01. 18:00

Az időskorúak szociális ellátásáról

Az időskorúak szociális ellátásának rendszerét tekintette át legutóbbi ülésén Letenye város idősügyi tanácsa. Mint a tanácskozáson elhangzott: a törvényi előírásokból adódó kötelezettségeken túl önként vállalt feladatokkal is igyekeznek segíteni az érintett korosztály tagjait a dél-zalai városban.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Minderről Farkas Szilárd polgármester tájékoztatta lapunkat, aki elmondta: az ülésen az idős korúak szociális ellátásában érintett szervezetek – a járási hivatal, a Kolping Idősek Ápoló-Gondozó Otthona, illetve a közös önkormányzati hivatal – vezetői és munkatársai tájékoztatták a tanács tagjait az általuk végzett, vagy hozzájuk tartozó szolgáltatásokról, ellátási formákról. Ezek többségét – mint az ápolási díj, a közgyógyellátás, az időskorúak járadéka, fogyatékossági támogatás, a személyesgondoskodást nyújtó szociális ellátások – általában ki is használják az arra jogosultak. A szociális ellátásról szóló helyi rendelet szintén biztosít lehetőséget természetbeli és pénzbeli támogatásra.

Az ülésen Mikóné Farkas Ildikó alelnök azt is kiemelte: az eddig pályázati támogatásból megvalósult családi portaprogramot a jövőben az önkormányzat a jövőben saját hatáskörben vinné tovább. Ennek részletei kidolgozás alatt állnak, s miután a lakosság részéről a legnagyobb érdeklődés a csirke és a táp kihelyezése iránt mutatkozik, így erre helyeznének nagyobb hangsúlyt a kiskert művelése helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában