A világ békéjéért imádkoznak

2024.02.22. 15:30

Államtitkári látogatás a zalaszántói buddhista közösségben

A Béke sztúpánál, a Milarepa Meditációs Központban tett látogatást Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő, s ennek során a jövő fejlesztési terveit is egyeztette a Zalaszántón szolgáló lámákkal.

Péter B. Árpád

Évente több tízezer zarándokot, látogatót fogadnak a zalaszántói sztúpánál. Képünkön Jigmet láma és Nagy Bálint

Fotó: Halász Gábor

A politikus legutóbb 2022 karácsonya előtt kereste fel a buddhista közösséget, most pedig a tibeti holdújév adta a találkozó apropóját. Ez alkalomból több száz zarándokot vártak a zalaszántói sztúpához. Nagy Bálint Jigmet és Lhundup láma meghívását elfogadva érkezett Európa egyik legnagyobb buddhista központjába.

Nagy Bálint, követve a vallási hagyományokat, füstölőt gyújtott a sztúpánál
Fotó: Halász Gábor

– Mindketten már huszadik éve élnek a tavaly 30 esztendős sztúpánál, s vallási szolgálatuk mellett évente több tízezer zarándokot, látogatót fogadnak. Tavalyelőtt bemutatták működésüket, szolgálatukat, most pedig beszámoltak arról, hogy az eltelt időben mennyi fejlesztés történt e vallási helyszínen, és arról is szó esett, miben kérnek segítséget – összegzett a találkozó után Nagy Bálint.

A világ békéjéért imádkoznak. Nagy Bálint idén is felkereste Jigmet (balról) és Lhundup lámát
Fotó: Halász Gábor

A politikus leszögezte, a zalaszántói sztúpa nem csupán szakrális helyszín, hanem fontos turisztikai központ is egyben, ahol a lámák a világ békéjéért imádkoznak, és akár hónapokra befogadnak olyanokat, akik csatlakozni szeretnének ehhez a misszióhoz.

„Mindezért mi hálával tartozunk”, tette hozzá Nagy Bálint, aki megígérte: évente felkeresi majd a közösséget, amellyel ezen túlmenően is élő lesz a kapcsolat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában