Farsangi túrára hívnak a Zalai Teker(g)ők szombaton

2024.02.02. 10:30

A vétyemi ősbükkösön is keresztülhaladnak

Újévindító túrájuk után most a vidámság és jókedv jegyében szervez programot február 3-án, szombaton a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület. Lispeszentadorjánból, a Zöld Zóna büfétől indulnak, hogy a környéket, köztük a csodálatos vétyemi ősbükköst fedezzék fel.

Mozsár Eszter

A vétyemi ősbükkös őszi színekben Ekler László természetfotós fényképén

Fotó: ZH

A túra 15 kilométeres lesz, amit öt óra alatt tesznek meg a természetjárók. Jellege közepes gyalogtúra, 280 méter szintemelkedéssel. A program során a vétyemi ősbükköst Lispéről indulva járják be, miközben megnézik a Maróci tavat tápláló patak eredetét. A séta közben természetesen szó esik a környék kulturális értékeiről is. Az út egy része kijelölt turistaúton halad, de nem hagyják ki az új útvonal felfedezésével járó élményt sem.

A programra Zalaegerszegről retúr, külön járatú autóbusz indul. A buszra az alábbi helyeken és időben lehet felszállni: Zalaszentiván, Vasútállomás bekötő út 07:20, Zalaegerszeg, Pláza parkoló 07:30, Zalaegerszeg, Vasútállomással szembeni buszmegálló 07:35, Bocfölde 07:45. Igény szerint előre egyeztetett időpontban Sárhida, Bak, Baktüttös, Tófej, Rádiháza, Gutorfölde, Ortaháza, Páka, Kányavár településeken is megáll az autóbusz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában