A herendi állomáson történt

2024.02.07. 18:00

Az 1969-es vasúti szerencsétlenség áldozataira emlékeztek Lentiben

Múlt szerdán Lentiben a város önkormányzata és a Szépkorúak Civil Szervezete tartott megemlékezést az 1969-es herendi vasúti balesetben elhunyt helyi katonák tiszteletére a Táncsics úton található katonai emlékműnél.

Korosa Titanilla

Horváth László polgármester emlékezett meg az áldozatokról

Fotó: Korosa Titanilla

A herendi vasútállomáson 55 évvel ezelőtt, 1969. január 31-én reggel nyolc óra előtt néhány perccel az egyik vágányon álló, a Lenti helyőrségben szolgáló katonákat szállító szerelvénybe beleütközött egy utasokat szállító gyorsvonat. Lentiben, a Kortárs Közparkban álló emlékmű tábláján olvashatók a szolgálatteljesítésben elhunytak nevei, akikre a város önkormányzata és a Szépkorúak Civil Szervezete idén is közösen emlékezett. Dr. Paczolai Ilona saját versét adta elő az eseményen, amit Horváth László polgármester megemlékező beszéde követett. Krisztánovics György szavalatát követően a megjelentek elhelyezték a kegyelet gyertyáit és koszorúit az emlékmű talapzatán.

Az esemény résztvevői a közparkban
Fotó: Korosa Titanilla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában