Színház és művészetoktatás

2024.02.14. 13:30

A Rippel fivérek akrobatikát tanítottak

A KultUp program keretében sokféle színházi élményben volt része nemrég a Cserháti-technikum közel 400 diákjának.

Benedek Bálint

A KultUp program megérintette a cserhátis diákokat, akik érdeklődve figyeltek minden előadást

Fotó: ZH

A program célja színházi és művészetoktatási programok eljuttatása középfokú oktatási intézményekbe, élménypedagógiai fejlesztés, kultúraterjesztés, pályaválasztási szemléletformálás és tehetséggondozás. Rendhagyó előadások létrehozásával, az értékalapú irodalmi és művészeti tartalmak közvetítésével támogatják a fiatal generáció  rendszeres kultúrafogyasztását.

Az osztályok részt vettek bevezetőszínész-tréningen, vitajátékon, improvizatív versenyen és drámaórán. Hallhattak a kötelezők olvasmányokról röviden, vagyis a Pál utcai fiúk, A helység kalapácsa és a Csongor és Tünde feldolgozásáról. Ezenkívül egy tantermi színházi előadást, a Hárítókat látták, mely valós eseményt dolgozott fel. Különleges élményt jelentett a középiskolások számára a Budapesti Filharmóniai Társaság Magyarnak lenni című interaktív klasszikus zenei előadása. Ugyanígy nagyon élvezték Az aranybulla - világhírű történelemóra színházat, illetve az Örkény egypercesek drámafoglalkozásokat. A Rippel fivérek segítségével az akrobatika alapjaival ismerkedhettek meg. A Kapcsolódj közösségi vetélkedő pedig az osztályokon belüli együttműködésre épített.

A technikum tanára, Farkas Tünde elmondta: a diákok nagy kedvvel, érdeklődéssel szerepeltek a foglalkozásokon, kreatívak, együttműködőek voltak, szívesen játszottak, ha kellett, vitatkoztak. Tanáraik teljesen új oldalukról ismerhették meg őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában