Hévíz minden jelentkezőt támogat

2024.02.18. 10:30

A Bursa Hungarica forrásaiból ezúttal tizenhatan részesülnek

A tanév második, tavaszi félévében összesen 425 ezer forinttal támogatja Hévíz önkormányzata a felsőfokú oktatásban résztvevőket.

Péter B. Árpád

Fisli István: Minden jelentkező pályázatát pozitívan bírálta el a testület

Fotó: Péter B. Árpád

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj „A” típusú pályázatára tizennégyen, a „B”-re ketten adták be pályázatukat, s valamennyit pozitívan bírált el a képviselő-testület, adott tájékoztatást Fisli István, az önkormányzat emberi erőforrások bizottságának elnöke, hozzátéve: így a fiatalok öt hónapon keresztül kapnak ösztöndíjtámogatást.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj célja az esélyteremtés, s ennek érdekében támogatják a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányait. Erre azok jogosultak, akik a pályázatot kiíró településen élnek, s egyetemi, főiskolai képzésben vesznek részt.

Fisli István hozzátette: mindennek fedezetét a települési, illetve a vármegyei önkormányzatok, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium biztosítja. Hévíz már a kezdetek óta részt vesz a Bursa Hungaricában, ezzel is segítve a város tanulni vágyó fiataljait.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában