Nagyszabású egyházmegyei találkozót rendeznek májusban

2024.01.31. 16:00

Zarándokok érkeznek az ország minden tájáról a pusztacsatári kegyhelyre

Hívő emberek sokaságát várják májusban arra az egyházmegyei találkozóra, amelyet a pusztacsatári kegy­kápolnánál rendeznek.

Zaol.hu

Vigh László országgyűlési képviselő a találkozó helyszínén egyeztetett Fülöp Loránddal, Vaspör polgármesterével

Fotó: ZH

Első ízben tartanak olyan nagyszabású találkozót a Vaspör községhez tartozó, külterületen lévő zarándokhelyen, amelyre a nemcsak a Szombathelyi Egyházmegyéből, hanem az ország minden tájáról, sőt, határon túlról is érkeznek hívek. A felkészülés a találkozóra már elkezdődött, mivel a megfelelő körülmények kialakítása a zarándokok fogadására nagy feladat. Ezt Vigh László országgyűlési képviselő mondta, aki a napokban egyeztetett Fülöp Loránddal, Vaspör polgármesterével.

A politikus jelezte: a kegyhely területén fontos a megfelelő infrastrukturális feltételek megléte, mivel sok ember vesz részt a találkozón.

– A búcsújáró hely külterületen fekszik, több kilométer távolságban Vaspör községtől. Ezért az elkövetkezendő hónapokban – a május elsejei rendezvényig – igyekszünk kialakítani minden szükséges feltételt a találkozóhoz: többek közt az áramellátást, a minőségi közlekedési felületet a több száz érkező gépjármű számára, a különböző kiszolgáló helyiségeket és még sorolhatnánk – összegezte Vigh László, hozzátéve: hasonló, nagyszabású találkozóra még nem volt példa a pusztacsatári kegyhelynél. A képviselő szerint fontos, hogy a hívek megfelelő körülmények közt gyakorolhassák a vallásukat.
– A hitünk a kultúránk, az identitásunk része is. Minket, magyarokat ez tartott meg ezer esztendőn át. Éppen ezért egyik kiemelt célkitűzésem a választókerületben, hogy a hívő embereket olyan vallási helyszínek, templomok fogadják, ahol a hitüket méltó módon átélhetik – fogalmazott Vigh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában