A fogadalmak éjszakája

2024.01.01. 12:00

Szilveszter éjjelén Nagykanizsán az Erzsébet-tér ismét megtelt ünneplőkkel - fotógalériával és videóval

Nagykanizsán az Erzsébet téren szilveszter estéjén dj. Lada keverte a zenét. A hangulatra nem lehetett panasz, folyamatosan érkeztek a szórakozni vágyók, fiatalok és idősek egyaránt a téren búcsúztatták az óévet.

Benedek Bálint

Ünneplő fiatalok, balról: Pálfi Patrícia, Klement Benjámin és Csárdi Dávid

Fotó: Szakony Attila

Bár találkoztunk olyan társasággal is, akik a kedvenc kocsmájukba igyekeztek, de szerettek volna még koccintani néhány ismerősükkel a téren. Ők elmondták: Nagykanizsán évek óta jó hangulatban telik a szabadtéri szilveszter, ami annak is köszönhető, hogy az adventi vásár után is maradnak a vendéglátóhelyek és lehet koccintani akár forralt borral is. Hangulatos és bensőséges a hangulat, amire a nagykanizsaiak igazán büszkék lehetnek.

Viszont találkoztunk olyanokkal is, akik morgolódtak amiatt, hogy jóval éjfél előtt petárdáktól és tűzijátékoktól hangos a környék. Szerintük hiába a sok figyelemfelhívás, miszerint az állatokat, különösen a kutyákat zavarják az éles zajok, az emberek önző módon viselkednek. Egyikőjük, Anikó szerint az ilyen pirotechnikai eszközöket használók az új évben például megfogadhatnák, hogy sokkal empatikusabbak lesznek és megismerik az önzetlenség fogalmát.

Mások szerint ilyenkor a felhőtlen jókedvé a főszerep. Egy összetartó baráti társaság tagjai a hétköznapok szürkeségét feledtetve koccintottak egy sokkal jobb évre. A nagykanizsai Pálfi Patrícia, Klement Benjámin és Csárdi Dávid néhány üveg pezsgővel érkeztek a térre táncolni, mulatni.

- Megfogadom, hogy 2024-ben felelősségteljesebb ember leszek - jelentette ki Patrícia. - Ügyintézőként dolgozom egy cégnél, ahol szeretnék fejlődni. A srácokkal együtt szeretnénk még leszokni a dohányzásról, mert nagyon ártalmas.

Csárdi Dávid hozzátette: az új év mindig tartogat lehetőségeket, most a jogosítvány megszerzésére koncentrálok és szeretnék saját autót is.

Három hónapja alkot egy párt Dávid és Veronika, akik szerették volna kettesben tölteni a szilveszter éjjelét, ezért választották az Erzsébet teret a kikapcsolódásuk színhelyéül.

- Remélem a 2024-es év legalább olyan jó lesz, mint az előző - mondta Dávid. - Egy cégnél ingatlan értékesítéssel foglalkozom és szeretnék tovább fejlődni, bízom benne, hogy nagyon jó év lesz számunkra. És természetesen a barátnőmmel is remélem minden rendben lesz és tovább kalandozhatunk együtt. Szeretünk utazni, januárban Londonba indulunk és több más úticélt is kitűztünk már.

Az Erzsébet-tér tehát adventtől egészen szilveszter éjszakáig dübörgött, a vendéglátóhelyek folyamatosan nyitva tartottak. Az egyik kocsiban kürtöskalácsot árult az alsópáhoki Balogh Sándor és felesége, Balogh Sándorné. Nem ma kezdték: húsz éve foglalkoznak a népszerű édesség készítésével.

- Maximálisan elégedettek lehetünk a szervezéssel, a nagykanizsai vásárlókkal, hiszen a mi kalácsunkat szeretik - folytatta. - Talán a 2023-as év az egyik legjobb volt, hiszen a hétköznapokon is jöttek érdeklődők, de pénteken, szombaton és vasárnap megtelt a tér. Jó forgalmat bonyolítottunk, de szerintünk a többi vendéglátós kolléga is osztja a véleményünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában