Gombot fogni, amíg szemüveges embert nem látunk

2024.01.03. 16:30

Szerencsét hoztak az elmúlt években

Több évtizedes hagyományt követve szerdán délelőtt kéményseprő köszöntötte városházi irodájában a megyeszékhely polgármesterét.

Arany Gábor

Kovács József, Kerkai László és Balaicz Zoltán a gombfogós köszöntésen

Fotó: Fehér Márk

A kéményseprői jókívánság megilleti a város minden polgárát, fogalmazott Balaicz Zoltán, hiszen mindannyiunknak fontos, hogy boldogan, sikeresen, de leginkább egészségesen töltsük a 2024-es esztendőt is. Az elmúlt évekre visszatekintve elmondhatjuk, hogy nehéz időket éltünk át, koronavírus-járvány, egészségügyi korlátozások, orosz-ukrán háború, energiaválság, nyersanyaghiány, gazdasági válság köszöntött ránk. Ennek ellenére sikerült a város gazdálkodását, pénzügyeit, fejlesztéseit úgy alakítani, hogy végül mindezeken pozitívan jutottunk túl, tehát a kéményseprői jókívánságok beteljesültek, mondta.

A füstfaragók klasszikus öltözetébe bújva idén is Kerkai László, valamint a BM OKF Kéményseprő Ipari Szerv zalai vezetője, Kovács József tolmácsolta az újévi köszöntést.

 

A hiedelem szerint kéményseprővel találkozni szerencsét jelent, különösen szilveszterkor vagy újév reggelén. Ilyenkor meg kell fogni a ruhánkon egy gombot és mondani, kéményseprőt látok, szerencsét találok. A gombot pedig addig nem szabad elengedni, amíg szemüveges embert nem látunk. Nos, mindez tegnap teljesült a polgármesteri irodában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában