Júniusban szentelik áldozópappá

2024.01.26. 16:30

Rómában járt a zalai papnövendék

A pappá szentelés előtti felkészülés jegyében immár harmadik alkalommal járt Rómában a zalalövői születésű Járfás Ádám diakónus. A teológiai tanulmányait folytató papnövendék számára a legnagyobb élményt a Szent Péter Bazilikában megtartott szentmise jelentette.

Gyuricza Ferenc

A jelenleg Körmenden gyakorlatát végző Járfás Ádám (balról) Kiss László plébános társaságában

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről hazatértét követően beszélt lapunknak. Elmondta: ezúttal a szombathelyi egyházmegyei karitász szervezte az utat, annak egyik célja ugyanis adományok kiszállítása volt a Magyar Katolikus Püspöki Kar által fenntartott római Szent István Házba. Emellett jártak a Pápai Magyar Intézetben, valamint a Külügyminisztérium Római Magyar Akadémiáján is, utóbbi helyen a Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódóan a Pápai Magyar Intézet rektorával, dr. Németh Norberttel a házszentelés szertartását végezték el. 

 – Ez már a harmadik alkalom volt, hogy Rómában járhattam, de egyben a legnagyobb élményt is ez az út adta – mondta Járfás Ádám. – Annál felemelőbb lehetőséget ugyanis, hogy a Szent Péter Bazilika magyar kápolnájában, egy magyar nyelvű misén prédikálhassak, még nem kaptam.

A papnövendék hozzátette: erre a tavaly áprilisában lezajlott diakónussá szentelése teremtette meg a feltételeket. Diakónusként jelenleg Körmenden végzi gyakorlatát, Kiss László plébános vezetésével, s három ugyancsak hatodéves társával együtt – már készül a pappá szentelésére. A szertartásra június 22-én kerül sor a szombathelyi székesegyházban, míg újmiséjét a rá következő pénteken, azaz június 28-án tartja Zalalövőn. A zalalövői papnövendék egyben azt is kérte a hívektől, lehetőségük szerint minél többet imádkozzanak a szentelendőkért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában