Hatékonyság a közösségi médiában

2024.01.19. 13:30

Meg kell tanulnunk az online tér használatát, különben kiszolgáltatottakká válunk

A közösségi médiáról, annak működéséről s az ügyfélszerzés hatékony módszereiről tartottak workshopot a hévízi városháza dísztermében csütörtökön este.

Péter B. Árpád

Sokat kell tanulnunk. Lélek Viktor és Balogh-Kovács Beatrix a hévízi Facebook workshopon

Fotó: Péter B. Árpád

Balogh-Kovács Beatrix kommunikációs szakember, azt est moderátora sokak, főként vállalkozók nevében például arról kérdezte Lélek Viktort – aki hálózati kommunikátor szakon szerezte a diplomáját Szombathelyen, s két évtizede aktívan dolgozik a digitális világban –: hogyan védekezhetünk az oldalfeltörés és az adatlopás ellen, s mit kell tennünk, ha vállalkozóként hatékonyan akarunk kommunikálni a közösségi médiában? Az ehhez kapcsolódó témák mellett az Android- és IOS- rendszerek közti különbség is szóba került.

Lélek Viktor az elmúlt években képzéseket tartott cégek marketingeseinek, kisvállalkozóknak, informatikusoknak és kamarai dolgozóknak, s közvetlenül konzultál az írországi Facebook-központ munkatársaival, így kívülről-belülről ismeri ezt a közösségi felületet, sőt: erre a platformra hatékony, célzott tematikájú oktatási rendszert épített fel.

Az alapokról szólva a szakértő kiemelte, meg kell tanulnunk az online tér használatát, különben kiszolgáltatottakká válunk, majd lényeges az is, hogy meghatározzuk a célközönségünket, és saját, egyedi vevői adatbázist hozzunk létre. Mindehhez vállalkozói oldalt kell működtetni, s el kell sajátítani a Facebook Busines-kezelő csínját-bínját.

– Az elmúlt évek privát és csoportos tréningjei alapján az a tapasztalatom, hogy a személyes részvételű, interaktivitáson alapuló képzési módszer a legeredményesebb. Ennek mottója, hogy „menjünk vissza az alapokhoz, és tegyük végre rendbe az egészet”. A végeredmény pedig az, hogy amikor hazamegy valaki, akkor egyedül is könnyedén nekiállhat például saját, célzott hirdetései feladásának – fogalmazott Lélek Viktor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában