Így parkolunk?!

2024.01.30. 17:43

Legyen az zebra, vagy zöld felület, nem számít

Zaol.hu

Kossuth utcai parkolás Zalaegerszegen

Fotó: ZH

A képen látható autók vezetői a zalaegerszegi Kossuth utcán parkoltak le, és úgy tűnik, nem tudták, vagy ha tudták, nem vették figyelembe a KRESZ előírásait és nem voltak tekintettel a gyalogosokra sem. 

Az nem lehetett érv, hogy csak ott volt hely és a közelbe mentek, meg rövid időre.

Emlékeztetőül: a  KRESZ szerint tilos megállni kijelölt gyalogosátkelőhelyen.  A járdán – részben vagy teljes terjedelemben – csak akkor szabad megállni, ha azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi!

Zalaegerszegen érvényes szabály szerint pedig: tilos közterületen zöldfelületi építményt, zöldfelületi elemet rendeltetésétől eltérően használni, a növényzetet károsítani, járdákon, tereken a közforgalmat akadályozni. Ha ezt a tilalmat gépjárművel sértik meg, a közösségi együttélés alapvető szabályainak megszegése miatt a gépjármű üzemben tartója viseli a felelősséget. A szabály megsértője ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírsággal, természetes személyek esetén kétszázezer forintig, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetén kétmillió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

Szóval, igen sokba kerülhet a járdán, a zöldfelületen parkolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában