Új öltözőszekrény a nagycsoportosoknak

2024.01.11. 14:16

Jótékony célért bálozott a szülői munkaközösség Alsópáhokon

Színes és praktikus öltözőszekrényt kaptak az új évre az Alsópáhoki Szivárvány Óvoda nagycsoportosai az intézmény szülői munkaközössége és az önkormányzat összefogásának jóvoltából, amit egy helyi faipari vállalkozó készített el számukra.

Antal Lívia

Czigány Sándor polgármester és Nagyné Györei Éva óvodavezető

Fotó: ZH

- Az Alsópáhoki Szivárvány Óvoda szülői munkaközössége jótékonysági bált rendezett tavaly a helyi művelődési házban azzal a szándékkal, hogy annak bevételéből valamilyen hasznos célt szolgáló berendezést, esetleg játékot vásárolnak az intézménynek - mondta el Czigány Sándor polgármester. Az óvoda vezetésével egyeztetve úgy döntöttek, hogy öltözőszekrényt készíttetnek a nagycsoportosoknak, amelynek bruttó bekerülési költsége 518 ezer forint volt. A munkával a helyi Holz-Fisch Asztalosműhelyt bízták meg. A Tóth Zoltán tulajdonos vezette cég be is szerelte az új öltözőszekrényt, és további segítséget ígért. Az új bútorokat a gyerekek örömmel vették birtokba a héten, köszönet érte a szülőknek és Presirné Obsitos Barbarának, a szülői munkaközösség vezetőjének.

A 75 férőhelyes Alsópáhoki Szivárvány Óvoda telt házzal működik, mégpedig úgy, hogy mindhárom csoportjába azonos korú gyermekek járnak. A polgármester kiemelte, hogy a gyermekintézmény fejlesztését folyamatosan napirenden tartja az önkormányzat. Ezt igazolja, hogy a héten a Magyar falu programra adtak be pályázatot az óvodai játszóudvar megújítása érdekében. Az elnyerhető 6 millió forintos támogatásból kéttornyú mászóvárat, kötélmászókát, homokozót és két rugós játékot szeretnének beszerezni. Az óvoda épületében két éve létesített minibölcsőde szintén telt házzal működik. Czigány Sándor elmondta, hogy a férőhelyek iránti növekvő igény miatt más helyszínen egy önálló bölcsőde létesítésében gondolkodnak, amit belátható időn belül szeretnének megvalósítani. Alsópáhok fejlettségi szintje lakosságmegtartó erővel bír. A község lélekszáma évről évre nő, mert családok települnek be, ami az óvoda és a bölcsőde folyamatos fejlesztését egyaránt indokolja, húzta alá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában