A munka folytatódik

2024.01.02. 18:09

Jelentős bővülés várható a déli ipari parkban Zalaegerszegen

"A 2024-es év elkezdődött, a munka folytatódik, sőt, még magasabb sebességbe kapcsolunk idén, hogy ha jövő ilyenkor visszatekintünk, azt mondhassuk: 2024 Zalaegerszeg újabb sikereinek esztendője volt" - írja közösségi oldalán Balaicz Zoltán polgármester.

Zaol.hu

Megbeszélés a városházán: Péter Ágota, Bajor László, Vadvári Tibor alpolgármester, Balaicz Zoltán és Bali Zoltán alpolgármester

Fotó: Facebook/Balaicz Zoltán

- A Rheinmetall nemrég bejelentett további fejlesztése, a Bosch kutató-fejlesztő központjának építése, az északi ipari park újabb bővítése, a Metrans és a Europtec projektjei mellett a déli ipari parkban is jelentős bővülés várható, hiszen jelentős beruházást valósít meg 2024-ben a FLEX autóipari üzletága. A részletekről Péter Ágotával, a cég magyarországi vezetőjével és Bajor László HR-igazgatóval egyeztettünk - fogalmaz friss bejegyzésében a városvezető.

A zalaegerszegi székhelyű Rheinmetall Hungary Zrt. a magyar fegyveres erők számára korszerű lánctalpas és kerekes járművek, különösen az új Lynx gyalogsági harcjárművek fejlesztésére és gyártására összpontosít.

A Rheinmetall fontos szerepet játszik a magyar "Zrínyi 2026" kezdeményezésben, amely a nemzeti fegyveres erők modern felszerelésére összpontosít, és helyi gyártást irányoz elő.
E program részeként a Rheinmetall, mint technológiai és biztonsági rendszerház, a Magyar Honvédelmi Minisztériumtól kapott szerződést a legkorszerűbb lánctalpas és kerekes járművek és a kapcsolódó szolgáltatások szállítására.

A Rheinmetall a jövőben hazai gyártással kívánja kiszolgálni Magyarországot, mint hazai piacot. Ennek keretében Zala megyében, mintegy 33 hektáros területen egy új, korszerű fejlesztési, gyártási és széleskörűen felszerelt tesztközpont épül. A következő években mintegy 350 új munkahelyet terveznek a zalaegerszegi telephelyen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában