Együttműködési lehetőségekről tárgyaltak

2023.11.23. 20:00

Katari delegáció a zalaegerszegi Rheinmetall gyárban

Katari katonai vezetőkből álló delegáció tett látogatást a zalaegerszegi Rheinmetall Hungary gyárban november 21-én, kedden, írja a honvedelem.hu, a Honvédelmi Minisztérium hírportálja.

Zaol.hu

Katari delegáció a zalaegerszegi Rheinmetall gyárban

Forrás: honvedelem.hu

A vendégek a komplexumlátogatás során bejárták az augusztus 18-án átadott gyárépületet, megtekintették a Lynx páncélozott gyalogsági harcjármű KF41-es változatának gyártási folyamatát, majd magát az újonnan beszerzett és itt készülő harcjárműcsalád „csodafegyverét” a bemutatóteremben.
A dr. Juszuf Ahmed al-Kajed dandártábornok vezette katari delegációt Hajnal István ezredes, az MH Szárazföldi Parancsnokság parancsnokhelyettese fogadta. A statikus bemutatón – Molnár Zsolt ezredes, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár parancsnoka vezetésével – részt vettek a hódmezővásárhelyi alakulat katonái: egy komplett Lynx szakasz, valamint a harcjármű kezelőszemélyzete is.
A vendégek a „nagymacska” teljesítményét a tesztpályán csodálhatták meg, ezt követően a kísérleti és a lövészeti csarnokot is felkeresték.

„A hivatalos augusztusi gyárnyitó eseményt követően a Rheinmetall Hungary Zrt-nél mindannyiunkat büszkeséggel tölt el, hogy nemzetközi delegációkat fogadhatunk Zalaegerszegen” – mondta Németh-Hermán Renáta, a magyar hadiipari vállalat sajtófeladatokat ellátó igazgatósági asszisztense. „A katari delegáció látogatása lehetőséget teremtett arra, hogy a Magyar Honvédséggel közösen bemutassuk a világ legmodernebb gyalogsági harcjárművét. A Lynx KF41 kiemelkedő képességeinek bemutatása mellett tájékoztattuk vendégeinket a Rheinmetall magyarországi védelmiipari fejlesztési projektjeinek állásáról is” – részletezte.
A felek tárgyalást folytattak olyan együttműködési lehetőségekről, amelyek katonai és ipari előnyöket biztosítanak Magyarország és Katar számára, valamint potenciálisan erősíthetik az államok kétoldalú kapcsolatait a jövőben.

A látogatásról készült további fotók a honvedelem.hu portálon.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában