A magyar honvédség képességeit erősíti

2023.12.22. 15:43

Elkészült az első harcjármű Zalaegerszegen

A Rheinmetall közleménye szerint legyártották az első hazai Hiúz gyalogsági harcjárművet Zalaegerszegen. A high tech katonai jármű a magyar honvédség képességeit erősíti.

Zaol.hu

Fotó: Zala Fotó/Nyakas Viktor

Legördült a futószalagról az első Zalaegerszegen gyártott Lynx KF41A – közölte a német gyártó cég, a Rheinmetall. A Világgazdaság összefoglalója szerint a fejlemény több szempontból is mérföldkő.

A világon is meghatározó hadiipari gyártócég, a Rheinmetall ugyanis az első magyar Hiúzát készítette el. Ez pedig hazai szempontból nemcsak azért jelentős, mert itthon, a zalaegerszegi gyárban alkották meg a járművet, hanem azért is, mert a magyar honvédséghez kerül, és Magyarország katonai képességeit javítja majd. Hogy az átadásra pontosan mikor kerülhet sor, az nem derült ki a Rheinmetall közelményéből, de azt megjegyezték, hogy már tart az üzembe helyezés, és terv szerint valamikor 2024 közepén veheti használatba a magyar haderő.

A teljes cikket  a vg.hu oldalán olvashatja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!