Télt idéző alkotások a Tappancs Barkácsműhelyben

2024.01.13. 17:30

Hóember, rénszarvas, havas táj

Hull a pelyhes fehér hó címmel tartotta meg a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Tappancs Barkácsműhelyének idei első foglalkozását, melynek elnevezése elárulja milyen témákban is készültek a kézműves alkotások.

Antal Lívia

Csanád épp a rénszarvas szemét rajzolja, mellette édesapja, Polgár Szilárd

Fotó: Antal Lívia

A hagyományos családi programsorozatot havonta egy alkalommal rendezik meg, mindig más tematika, például évszakok, ünnepek köré fűzve, mondta érdeklődésünkre Krajczár Zsuzsanna gyűjteményszervező könyvtáros. Most az újrahasznosítás jegyében CD-lemezekre havas tájképet, spatulából és színes papírokból rénszarvast és hóembert készíthettek a gyerekek, az utóbbit hungarocell gömbből is, ha már a havat, a havazást nélkülözniük kell. Vannak visszatérő vendégeik, a családok valóban igénylik ezeket a foglalkozásokat.

Polgár Szilárd és kisfia Csanád a Tappancs Barkácsműhely egyetlen alkalmát sem hagyják ki. Kérdésemre, mit szeretne elsőként készíteni, Csanád azt válaszolta, rénszarvast, és mindjárt kiigazított, hogy az nem spatula, inkább jégkrémpálcika. Az édesapja elmondta, három hetente járnak a könyvtárba könyveket kikölcsönözni, és egy este sem múlik el otthon meseolvasás nélkül. Most második alkalommal vették ki A kisvakond és a sas, valamint A kisvakond nadrágja című meseköteteket, mert ahogy Csanád mondja, ezek a kedvencei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában