A programok aktuális témákat érintenek

2024.01.26. 14:30

Hétfőn ismeretterjesztő előadássorozat indul Tófejen

Öt részből álló ismeretterjesztő előadássorozatot indít a jövő hétfőtől Tófejen a helyi közösségi ház és a település önkormányzata. A programok olyan aktuális témákat érintenek, amelyek vélhetően közérdeklődésre tartanak számot.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A programsorozat kapcsán a község polgármestere, Horváth Zoltán lapunknak elmondta: bár voltak már korábban is a közép-zalai községben ismeretterjesztő előadások, sorozatra felfűzve most első alkalommal tartanak ilyen rendezvényeket. Az első három program felkért előadója dr. Tolvaj-Gergő Győző lesz, aki január 29-én a Nobel-díjas kutatóbiológus, dr. Karikó Katalin munkásságát ismerteti, majd egy hétre rá a génmódosított élelmiszerek szerepéről és jelentőségéről, valamint a környezetvédelem aktuális problémáiról és az úgynevezett biológiai lábnyomról beszél. A február 12-i előadása a Helyünk a világban és az unióban címet kapta.

Február 19-én és 26-án dr. Szinku Mihály nyugalmazott zalatárnoki állatorvos, a Zalai Népfőiskolai Egyesület elnöke lesz a felkért előadó. Előbbi időpontban a jelenlegi legveszélyesebb vírusos állatbetegségeket mutatja be, a sorozat zárórendezvényén pedig a madárinfluenzával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ismerteti. A belépődíj nélkül látogatható előadások minden esetben 18 órakor kezdődnek a közösségi házban.  

Horváth Zoltán kitért arra is, hogy várhatóan lesz folytatása a programnak, hiszen az előzetes egyeztetések alapján márciusban egy harmadik előadó révén az egészséges táplálkozás és az egészséges életmód témakörben kaphatnak ismereteket az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában