Helyi közélet

2024.01.06. 16:00

Ételosztás a zalaegerszegi sportcsarnoknál

A HIT Gyülekezet HISZ (HIT Szeretetszolgálat) csoportja január 6-án, szombaton délelőtt rászorulók számára szervezett ételosztást a zalaegerszegi Sportcsarnok előtti tér egyik sarkán.

Arany Horváth Zsuzsa

Tölgyesiné Forgács Anasztázia és Léránt István

Fotó: Pezzetta Umberto

Az eső ellenére megteltek a padok, a 150 adag főtt étel és a több kiló pogácsa és kenyér elfogyott. Az akcióban 12 éve részt vevő Mészáros László, a HIT Szeretetszolgálat zalaegerszegi képviselője - a legkülönbözőbb foglalkozási körből kikerülő - 15 aktivista társával nemcsak a meleg étel szétosztását vállalja ilyenkor, hanem támogató beszélgetésre is várja mindazokat, akik önhibájukon kívül, nyomasztó külső körülmények, állásvesztés, vagy támogató családtag elvesztése miatt kerültek nehéz anyagi és élethelyzetbe. A HIT gyülekezet - mely Zalaegerszegen 160-180 főt számlál - országszerte sort kerít évente legalább egyszer a karitatív akcióra, mottójuk az, hogy a hit jócselekedet nélkül keveset ér, mondta lapunknak Mészáros László.  A januári időpontot azért választják, hogy ellensúlyozzák a nagy decemberi, ünnepközeli adakozó kedv csökkenését, amely jellemzően az év első hónapjában érzékelhető. Az ételosztás alapanyagait a gyülekezet tagjai biztosítják, a lehetőséget igénybe vevők között pedig idősebbek, fiatalabbak is vannak, sőt, két kisgyermekkel érkező családot is láttunk az eső ellen védő sátor alatt. A résztvevők száma 150-200 között szokott lenni Zalaegerszegen, az élethelyzetből fakadó rejtett szégyenérzet általában érzékelhető, tette hozzá a HISZ zalaegerszegi képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában