Könyvtári szombat

2024.01.19. 19:00

Értékes elfoglaltságok a nagykanizsai Halis-könyvtárban

A nagykanizsai Halis-könyvtárban a hét minden szombatján várják a családokat az olvasnivaló mellé extra programokkal. Ezek mindegyike ingyenesen látogatható és a gyerekektől a felnőttekig tartalmas, s egyben nívós elfoglaltságot jelentenek.

Benedek Bálint

Érdemes felfedezni a nagykanizsai bibliotékát szombatonként is

Fotó: Szakony Attila

A nyitvatartási idő alatt, 9 és 13 óra között Pálfi Dénes könyvtáros vezetésével meg lehet tanulni gólyalábon járni, amit óvodák és iskolák már beépítettek mozgásos tevékenységeik közé. A bibliotékában szeretnék, ha mindenki megismerné az újabb generációk tagjai közül is a gólyalábazás örömét. Hétköznapokon könyvtárlátogatásokhoz kötött programként is ajánlják. Rajta kívül ezután Kardos Ferenc vezeti a többi programot, így a 9 órakor kezdődő Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. Ugyancsak a könyvtáros fűzi a történeteket 10.30 órakor a Mesés papírszínház keretében, ahol klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. Sőt újdonságként a diafilmesek világába is betekintést enged a fiataloknak. Zárásként 11 órától szintén a szakember vezetésével lehetőség lesz részt venni a Tarnóczky klub foglalkozásán, ahol továbbra is várják a régi kanizsai képeket és dokumentumokat a látogatóktól, akiknek adománya ezáltal a város történeti emlékezetének részévé válhat. Közben szó lesz az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásairól is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában