Nagykanizsai gimnazisták a skill laborban

2024.01.15. 11:30

Egészségügyi szakirányon kívánnak továbbtanulni

A Nemzeti Tudósképző Akadémia tehetségtámogató programjához csatlakozó nagykanizsai gimnazisták vették birtokba két napra a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház skill laborját. A számos szimulációs eszközzel jól felszerelt egységben valósághű körülmények között oktathatók, illetve sajátíthatók el a diagnosztikus, a terápiás és az életmentő beavatkozások.

Antal Lívia

A gimnazisták a Nemzeti Tudósképző Akadémia tehetséggondozó programja keretében érkeztek

Fotó: Antal Lívia

A diákok egészségügyi szakirányban kívánnak felsőfokú tanulmányokat folytatni, ezért a gyakorlóteremben töltött idő alatt számos szimulációs eszközt ismerhettek meg, illetve próbálhattak ki, tudtuk meg a Szent Rafael Kórház tájékoztatásából. Többek között megtapasztalták, mit jelent a légút biztosítása videolaringoszkóppal, miként kell meghatározni a vércsoportot, varrási technikákat gyakoroltak, mértek vitális paramétereket, vagyis valósághű körülmények között kóstoltak bele a napi feladatokba.

Vizsgálat fonendoszkóppal és légút biztosítása videolaringoszkóppal
Fotó: Antal Lívia

A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium és SZKI, valamint a Piarista Gimnázium 19-19 fős csoportjait Tulok József, a Batthyány Lajos Gimnázium tanára kísérte, aki egyben a Nemzeti Tudósképző Akadémiához csatlakozó gimnáziumi hálózat Szent-Györgyi vezető tanára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában