Négy év sem volt elég

2024.01.17. 16:30

Balogh László polgármester reagált az ÉVE-frakció vádjaira

Balogh Lászlót nem először vádolta azzal az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója, hogy hátráltatja, akadályozza a fejlesztéseket a dél-zalai városban. Legutóbb a Hevesi utca és Rózsa utca közötti körforgalom csúszásáért is a polgármestert hibáztatták. Balogh László sajtótájékoztatón válaszolt a vádakra, egyúttal világossá tette, hogy kik és hogyan irányítják Nagykanizsát.

Pásztor András

Balogh László polgármester: A Kanizsa Aréna számláit az önkormányzat fizeti

Forrás: ZH-Archívum

– A közelmúltban a Kanizsa TV-nek nyilatkozva Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese azt találta mondani, hogy én akadályozom a Rózsa és Hevesi utca csomópontjában kialakítandó körforgalmat, ami egész egyszerűen egy ordas nagy hazugság – kezdte Balogh László polgármester, aki rámutatott: 2019-ben az ÉVE kampányban tett ígéretei között szerepelt az ominózus körforgalom megépítése – több másik helyszínnel egyetemben –, ám az elmúlt 4 év nem volt elegendő számukra, hogy biztonságosabbá tegyék ezt a kereszteződést. – Ez a 4 esztendő arra viszont elegendő volt az ÉVE-frakciónak, hogy teljes mértékben kiüresítsék a polgármesteri tisztséget, kezdve azzal, hogy megvonták a polgármesteri keretet, minimálisra csökkentették a reprezentációs és reklámköltségeket, hogy visszahívtak a kistérségi társulásból, legutóbb pedig azt a döntési jogkörömet is elvették, hogy engedélyt adjak különböző közterületek használatára, azaz, ha valaki rendezvényt szeretne szervezni a városban, akkor a Fodor Csaba vezette Tulajdonosi Bizottsághoz kell fordulnia.

A polgármester hozzátette: az elmúlt 4 évben minden döntést az ÉVE-frakció hozott meg vagy odázott el, többek között a Hevesi-Rózsa körforgalom megépítésével kapcsolatban is. Az egyetlen hátráltató tényező az ÉVE-frakció tehetetlensége.

– Hogyan tudnám én egy személyben vagy a kisebbségben lévő Fidesz-frakció hátráltatni a fejlesztéseket, amikor a Fodor Csaba vezette ÉVE-frakció kezében van a döntés. Az egy fős közgyűlési többség bőven elég ahhoz, hogy a mi véleményünket figyelmen kívül hagyják. Ezt egyébként rendre meg is teszik, nem számít nekik, hogy milyen jobbító javaslataink vannak, mennek a saját fejük után, aminek aztán az lesz a vége, hogy elmaradnak a beígért beruházások. Mint azt sokan tudják, a közelmúltban baleset is történt a Rózsa-Hevesi utca kereszteződésében, ami roppant kellemetlen volt az ÉVE-frakciónak, hiszen rávilágított arra, hogy az elmúlt 4 évben semmit sem tettek a probléma megoldása érdekében. Ezek után másra tolni a felelősséget, gusztustalan és gyáva cselekedet – fogalmazott Balogh László polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában