Emelkedő gyermeklétszám

2024.01.09. 19:30

Az önkormányzat az óvoda bővítését tervezi Söjtörön

Az önkormányzatoknál az új év kezdete nem szab éles határt, mert folyamatosan feladatot ad a települések fejlesztésének tervezése. Ez Söjtörön is így van, ahol az önkormányzat pályázat beadásával már az elmúlt évben megtette a szükséges lépéseket az óvoda bővítéséhez. Deák szülőfalujában ez a beruházás az idei év legfontosabb célja, amely azt a kedvező tendenciát is jelzi, hogy folyamatosan emelkedik a gyermeklétszám a községben.

Antal Lívia

Az óvoda energetikai korszerűsítésekor napelemeket is elhelyeztek

Fotó: Antal Lívia

– Kétcsoportos óvodánk emiatt küzd férőhelyhiánnyal, és emiatt vált szükségszerűvé bővítése. 2023-ban elkészítettük a meglévő épülethez hozzáépítendő két foglalkoztató helyiség engedélyezési tervdokumentációját –  válaszolt érdeklődésünkre Könyves Gábor, Söjtör polgármestere. 
A képviselő-testület a helyzet kezelése érdekében már ezt megelőzően úgy döntött, hogy a 2022/2023-as nevelési évtől ideiglenesen rendelkezésre bocsátja az önkormányzat tárgyaló- és házasságkötő termét az óvodának. Így kapott helyet a harmadik csoport. Ez azonban csak rövid távon nyújt megoldást a folyamatosan növekvő gyermeklétszám kezelésére.
– A Magyar falu program aktuális kiírásán lehetőség nyílott óvodai férőhelybővítésre pályázatot beadni. Ezt a múlt év év végén meg is tettük, közel 34 millió forint támogatási igénnyel. A 2,5-3 éves korú gyermekek számára, első ütemben egy új foglalkoztató helyiséget szeretnék létesíteni, amelyhez minden tárgyi és személyi feltétel adott. Reméljük, hogy a fejlesztési tervünket siker koronázza – adott bizodalmának hangot a polgármester.

Nagyszülők napja tavaly az óvodában
Forrás: ZH

A tavaly júliusi nyári leállás alatt az óvoda az önkormányzat tárgyalóterméből kialakított harmadik csoportjába önerőből új bútorokat vásároltak, ismertette a polgármester. 2022-ben az óvoda két eredeti csoportszobáját teljesen felújították az öltözőkkel és a vizesblokkokkal együtt, és kicserélték azok bútorzatát. Így mindhárom csoportszoba egységes arculatot kapott, ahol minden söjtöri kisgyermek komfortos körülmények között érezheti magát. A játszóudvaron a homokozók fölé napvitorlákat helyeztek ki, amelyek megfelelő árnyékolást nyújtanak a gyermekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában