A Véndiófa étterem és panzió kapta a kitüntető címet

2024.01.15. 18:30

Átadták az Év legkedveltebb vendéglátóhelye díjat Zalaegerszegen

Az „Év legkedveltebb vendéglátóhelye 2023” városi verseny étterem kategóriájában a Véndiófa étterem és kerthelyiség vitte el a pálmát, így ők vették át a homlokzatra kihelyezhető táblát és a pénzjutalmat Balaicz Zoltán polgármestertől hétfőn délelőtt. Második helyen a Paradicsom étterem, harmadik helyen a Pizza Mamma Napoli (tavalyi győztes) végzett, negyedik a Vándorvigadó, míg ötödik a Kiskondás étterem és panzió lett.

Mozsár Eszter

A zalaegerszegi Véndiófa étterem és panzió üzletvezetője, Büki Krisztián Balaicz Zoltántól vette át az elismerést.

Fotó: Pezzetta Umberto

Büki Krisztián a sajtótájékoztatón megköszönte a szavazóknak a bizalmat. A Véndiófa üzletvezetője felidézte, 2013-ban vette át a közétkeztetéssel is foglalkozó cégük a vendéglátóhely működtetését. A tulajdonosváltással az egykori Halászcsárda visszakapta régi nevét, tette hozzá Büki Krisztián, aki azt is elmondta, az étterem mintegy húszfős csapata mindent megtesz a minőségi munkáért és kiszolgálásért.

Balaicz Zoltán az előzményekről szólva felidézte, a KISOSZ 2005-ben hirdette meg öt éven át tartó versenyét, amelyben az év legjobb vendéglátóegységét jutalmazták. Akkor a szövetség és az önkormányzat által összeállított zsűri bírálta el az éttermeket, kávézókat, cukrászdákat. 2016-ban Tolvaj Márta alpolgármester és Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője ötlete alapján indult újra a sorozat, s akkor már a közösségi médiában lehetett szavazni a kedvenc helyünkre. Később finomítottak a kiíráson, így tavaly már két kategóriában hirdették ki a legjobbakat. Ennek értelmében egy-egy étteremnek, illetve kávézónak, cukrászdának nyújtják át az elismerést a közönségszavazat alapján minden évben.

Balaicz Zoltán elmondta, a 2023-as versenyre összesen 4017 internetes szavazat érkezett, s a legtöbben a Véndiófa étterem és kerthelyiség mellett tették le voksukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában