Gyermekkorunk édes nosztalgiája

2024.01.16. 18:00

A zalaegerszegi Czukorka lett a legjobb a cukrászdák és kávézók között

Az „Év legkedveltebb vendéglátóhelye 2023” zalaegerszegi verseny cukrászda és kávézó kategóriájában a Czukorka kézműves sütödét választották az internetes szavazók a legjobbnak. A homlokzatra helyezhető táblát kedden délután nyújtotta át Zalaegerszegen Balaicz Zoltán polgármester Simon Tamás és Bognár Melinda tulajdonosoknak.

Mozsár Eszter

Simon Tamás, Bognár Melinda Mimi és Balaicz Zoltán a zalaegerszegi "Az év legkedveltebb vendéglátóhelye 2023" verseny díjátadásán

Fotó: Pezzetta Umberto

A mottójukhoz híven valóban szívvel-lélekkel készülnek a kézműves finomságok a zalaegerszegi családi vállalkozásban, méghozzá a nagymama receptjei alapján. A mézes krémes, a csokis kosárka és a Czuki-krémes a kedvence Bognár Melinda Miminek, aki lapunk érdeklődésére azt is elárulta, hogy nagyon minimálisan térnek el a régi receptúráktól, csak amit az alapanyag megkíván. Tervben van a gyümölcsöskert bővítése, hogy minél több saját készítésű lekvár kerülhessen az édességekbe, árulta el a boldog tulajdonos.

Férje, Simon Tamás ugyancsak megköszönte a szavazók bizalmát, mint mondta, az elmúlt öt évben számos országos elismerést kaptak, a helyi díjnak pedig ugyanúgy örülnek.

Balaicz Zoltán polgármester megemlítette, a családi vállalkozás másik vendéglátóegységére, a Mimosa Lounge kávézóra is mindig számíthatnak fesztiválok és jótékonysági rendezvények során.

A kávézók, cukrászdák kategóriájában idén 1497 szavazat érkezett. A legtöbben a Czukorka készítményeit, a családias hely hangulatát, kiszolgálását ítélték a legjobbnak. Második helyen a Sütibarlang Rétesház, a harmadikon az Esztrol süteménybolt végzett, negyedik az Exkluzív Desszert, míg ötödik a Kávélabor lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában