Értékes agrárdiploma a Balaton fővárosából

2024.01.18. 10:00

A MATE Georgikon campusán kiváló körülmények várják a leendő hallgatókat

A MATE keszthelyi Georgikon campusa Európa elsőként alapított mezőgazdasági felsőoktatási intézménye, ám nemcsak a hagyományok, hanem dinamikus fejlődése okán is jó választás a leendő hallgatóknak.

Péter B. Árpád

A legutóbbi, decemberi nyílt napon lovas kocsival is körbejárhatták a gyakorlati helyszíneket az érdeklődők

Fotó: PBÁ

Erről is beszélt lapunknak dr. Szabó Péter főigazgató-helyettes, kiemelve: az intézmény Zala legnagyobb felsőoktatási kampusza, amely ugyanakkor családias méretű s zöld szemléletű.

–  A Georgikon az ország egyetlen olyan egyetemi campusa, amely közvetlenül a Balaton partján helyezkedik el, saját stranddal és víziteleppel. Nálunk minden jelentkező, aki első helyen jelöli meg képzéseinket, felvételt nyer a balatoni panorámás kollégiumunkba. Nyolcszáz hektáros tangazdasági háttérrel rendelkezünk, emellett pezsgő a hallgatói élet, s kiváló sportolási lehetőségek várják a fiatalokat. A térség az ország egyik legjelentősebb turisztikai desztinációja, félig viccesen megfogalmazva: a hozzánk járók ott tanulnak, ahová mások nyaralni járnak – szögezte le dr. Szabó Péter.

A legutóbbi, decemberi nyílt napon is sokan érdeklődtek a Georgikon által kínált lehetőségek iránt
Fotó: PBÁ

A kollégiumban háromágyas, fürdőszobás lakóterek várják a fiatalokat, emellett van étterem, szórakozóhely és többfajta sportolási lehetőség is.

A főigazgató-helyettes a képzéseket illetően sorolta, az egyik zászlóshajó a 10 féléves osztatlan agrármérnök szak, amely az ország meghatározó agrárszakembereinek szakmai bölcsője. Alapképzésben a Georgikon kínál állattenyésztő, kertész-, mezőgazdasági, természetvédelmi, illetve gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakot, s ezekhez kitűnően felszerelt gyakorlati helyszíneket biztosít. Az egyik slágerképzés pedig a turizmus-vendéglátás, amely piacképes gyakorlati tudással vértezi fel a hallgatókat.

A legutóbbi, decemberi nyílt napon is sokan érdeklődtek a Georgikon által kínált lehetőségek iránt
Fotó: PBÁ

A felsőoktatási szakképzések palettája is rendkívül színes a gyógy- és fűszernövények, a ménesgazda, illetve a szőlész-borász irányokkal.

Dr. Szabó Péter kiemelte, szerteágazó a Georgikon által kínált lehetőségek sora, a tanulmányokat pedig a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem nagyon sokfajta saját ösztöndíjjal is segíti.

A következő nyílt napot január 26-án, pénteken 9 órától tartják a D épületben, s aznap 18 órától online is várják az érdeklődőket. A felvételi időszak utolsó tájékoztatóját február 3-án, szintén 9 órától tartják.

A legutóbbi, decemberi nyílt napon lovas kocsival is körbejárhatták a gyakorlati helyszíneket az érdeklődők
Fotó: PBÁ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában