Ajánló

2024.01.18. 11:00

A magyar kultúra napját ünneplik Lentiben

Szombaton Lentiben a városi művelődési központban 18 órakor kezdődik a magyar kultúra napja alkalmából tartandó ünnepség. Köszöntőt mond Horváth László polgármester, majd lendvai LESZSZ Társulat előadásában láthatja a közönség Egressy Zoltán a Portugál című darabját.

Korosa Titanilla

Forrás: shutterstock.com

A Portugál az elmúlt évek leggyakrabban színre vitt kortárs magyar színdarabja. Akadt olyan év, amikor hat színház is műsorra tűzte Egressy Zoltán első színpadi művét - olvasható az ajánlóban. A budapesti Katona József Színház 1998-ban bemutatott előadását a lendvai közönség is láthatta 2011-ben. A darab egy képzeletbeli magyar faluban, Irgácson játszódik, pontosabban a falu kocsmájában, ami természetesen a helyi köz- és magánélet gyújtópontja. Ide csöppen be az álmai országába, Portugáliába tartó, írói ambíciókat dédelgető fiatalember, Bece. Szerelem, féltékenység, álmodozás, kisstílű szélhámosságok, az alkohol okozta testi-lelki leépülés különféle fokozatai kerülnek elénk. A darabban – ahogy minden jó színpadra szánt műben – elválaszthatatlanul van jelen a komédia, a tragédia és a líra. A Portugált most kitűnő szereposztásban láthatja a közönség a lendvai LESZSZ színjátszóinak az előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában