Helyi kezdeményezés

2023.12.21. 17:21

Zalalövő legidősebbjeit köszöntötték

A hagyományoknak megfelelően Zalalövő önkormányzata ez évben is külön köszönti, illetve karácsony apropóján meg is ajándékozza a 90. életévüket betöltött helyi lakosokat. Az érintetteket Gyarmati Antal polgármester e napokban keresi fel otthonaikban.

Gyuricza Ferenc

A 93. életévét betöltött Vörös Lajosnét is köszöntötte Gyarmati Antal

Fotó: Gyuricza Ferenc

A helyi kezdeményezésről a polgármester elmondta: minden közösségnek, így egy városnak is meg kell becsülnie a tagjait, s ezt a tiszteletet  minél többször ki is kell mutatnia. Zalalövőn erre számos lehetőség kínálkozik az újszülöttek köszöntésétől a gyermeknapon át a helyi szépkorúak ünnepnapjáig, de az adventi időszakban talán még jobban ráirányul a figyelem az emberi kapcsolatokra.  

– A népességnyilvántartási adatok alapján 18 olyan polgára van a városnak, aki már betöltötte a 90. életévét – folytatta Gyarmati Antal. – A város legidősebb lakosai ráadásul életkorukból és egészségi állapotukból adódóan kevésbé tudnak részt venni a közösségi programokon, az önkormányzat ezért is tartja fontosnak, hogy az adventi időszakban személyesen is tolmácsoljuk nekik jókívánságainkat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában