Karácsonyi hangulatban a vendégek

2023.12.28. 12:00

Ünnepi műsorral köszöntötték az időseket Szentpéterúron

Idősek napjával egybekötött karácsonyi ünnepség tartottak a múlt hétvégén Szentpéterúron a Művelődési Házban. Az ünnepi műsorban a helyi civil egyesületek és gyerekek kedveskedtek a település idős lakóinak.

Mozsár Eszter

A Liliom Dance tánccsoport műsora

Fotó: Jóna István

A Művelődési ház szinte megtelt a meghívott idős emberekkel és hozzátartozókkal, akiknek a település önkormányzata immár hagyományosan karácsony előtt szervezi meg az idősek napi és ünnepi műsort. Az egybegyűlteket Zobbné Szummer Mónika, a Közalapítvány Szentpéterúr Község Jövőjéért egyesület elnöke köszöntötte, majd Szummer László alpolgármester köszönte meg az időskorúaknak a rendezvényeken való tevékeny részvételt. Elmondta, hogy az ünnepet megelőző héten az öregségi nyugdíjasok, 114 fő Szentpéterúr településen élelmiszer ajándékcsomagot kaptak, a karácsonyi ünnepség keretein belül pedig egy vacsorával kedveskedtek nekik.

A helyi óvodások és kisiskolások ünnepi verseket szavaltak. 
Fotó: Jóna István

Az idei műsorban a „Fürge ujjak” kézimunka szakkör tagjai idősek napi és karácsonyi műsorral készültek, melyben versek, népdalok és könnyűzenei dallamok szerepeltek. A Liliom Dance tánccsoport több táncot is bemutatott, valamint a helyi óvodások és kisiskolások ünnepi verseit hallhatták az egybegyűltek. Az ünnepi program a felnőttek keringőjével zárult.

A Fürge ujjak kézimunka szakkör tagjai a színpadon.
Fotó: Jóna István

Az ünnepség után megtudtuk, hogy változás történt a település vezetésében, mivel december 19-én lemondott Lakatos István polgármester, akinek a teendőit Szummer László alpolgármester vette át a közelgő önkormányzati választásokig.

A felnőttek keringője zárta az ünnepi műsort 
Fotó: Jóna István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában