Nyitnak a Z-generáció felé

2023.12.04. 16:00

Új koncertsorozat indul fiataloknak Nagykanizsán

New Wave Sessions néven új, fiataloknak szóló koncertsorozatot indít útjára január 20-tól a Kanizsai Kulturális Központ és a nagykanizsai Horizont Events rendezvényszervező cég a Medgyaszay Házban.

Benedek Bálint

Koros Eszter és Sziva Valentin beszéltek az új, fiataloknak szervezett koncertsorozatról Fotó: Szakony Attila

Az esemény részleteiről hétfőn a Medgyaszay Házban sajtótájékoztatón beszélt Koros Eszter, a HSMK intézményegység-vezetője és Sziva Valentin, a Horizont Events ügyvezetője.

- A sorozat elindításával az a célunk, hogy a mai tinédzser korosztály tagjait, vagyis a Z-generációt is megszólítsuk - fogalmazott Koros Eszter. - Olyan, mai hangzást képviselő, feltörekvő zenei formációkat hozunk el, akiknek segítségével megszólíthatjuk az előbb említett korcsoportot. A Kanizsai Kulturális Központ (KKK) kínálatában általában nem találnak az ízlésüknek megfelelő programot. A Horizon Events ügyvezetője, Sziva Valentin néhány hónapja megkeresett minket, hogy dolgozzunk össze. A kapcsolati tőkéjének és az országos zenei színtér mélyebb ismeretének köszönhetően most olyan előadók léphetnek fel a Medgyaszay Házban, akiket a fiatalok kifejezetten kedvelnek, követnek a social média felületeken. A sorozat segítségével szeretnénk a fiatalokat bevonzani a KKK egyéb rendezvényeire, nyitni feléjük.

Sziva Valentin, miután röviden bemutatta idén alakult rendezvényszervező cégét, arról beszélt, hogy három nagy sikerű koncertet már szervezett a Kanizsa Arénában.

- A 2024 januárja és áprilisa közötti szombatokon szervezett koncertekkel szeretnék a város kulturális életét színesíteni, s lehetőséget biztosítani az áttörés előtt álló előadóknak - folytatta. - Az első fellépő január 20-án Beretka Ádám énekes-zeneszerző lesz, őt február 24-én  az elektronikus zenét képviselő Ajsa Luna követi. Március 23-án Kristoaf, az elektronikus indie stílus képviselője lesz a vendég, a sorozatot április 20-án Mehringer Marci és zenekara zárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában