Több mint három évtizedes diplomáciai tapasztalat

2023.12.18. 13:00

Új főkonzul Lendván

Kelemen Gertrud személyében új főkonzul érkezett a közelmúltban Lendvára, a magyar főkonzulátusra. A diplomata a májusban távozott Máthé László Eduárd feladatkörét vette át.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Xseon

A felvidéki Losonc városából származó új lendvai főkonzul Budapesten, az ELTE bölcsészettudományi karán diplomázott, majd Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán folytatott tanulmányokat. Több mint három évtizedes diplomáciai tapasztalattal rendelkezik, eddigi munkái két szakterületet, a külhoni magyarságot és a kulturális diplomáciát érintették. Dolgozott többek közt a Határon Túli Magyarok Hivatalában, visegrádi együttműködés magyar stábjában, a prágai magyar nagykövetségen, a Liszt Intézetek hálózatának pozsonyi, majd a prágai igazgatójaként, illetve a 2000-es évek elején rövid ideig a Külgazdasági és Külügyminisztérium tanácsosaként is. Ez utóbbi helyen szlovén referensként alkalmazták, ebből adódóan Szlovénia sem ismeretlen számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában