A diákönkományzat gyűjtötte az adományokat

2023.12.07. 08:00

Titkos Mikulás járt a Napraforgó Otthonban

Kitörő örömmel fogadták a csomagokkal érkező fiatalokat szerdán délután Zalaegerszegen a pózvai Napraforgó Otthon lakói.

Arany Gábor

A Mikulás és a krampusz is segített a lakóknak kibontani a csomagokat

Fotó: A szerző

December 6-ára tekintettel a városi diákönkormányzat tagjaival megérkezett a Mikulás is, folytatva ily módon az évtizednél is régebbre visszatekintő hagyományukat. A fiatalok vezetője, Kiss Levente, a középiskolás diák-alpolgármester érdeklődésünkre arról számolt be, hogy minden iskolába kihelyeztek gyűjtődobozokat, ahová a tanulók két héten át elhelyezhették az ajándéknak szánt adományaikat. S mivel ez mindig névtelenül történik, ezért az akciójuk a Titkos Mikulás nevet kapta. Játékok, írószerek,  háztartási eszközök, tartós élelmiszerek kerültek a hatalmas dobozokba. Az így összegyűjtött adományok átválogatás után kerültek a Családok Átmeneti Otthonába, valamint a Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény Napraforgó Otthonába. Szerdán délután itt a lakók énekszóval fogadták a krampusz társaságában érkező Mikulást, akinek szerepét ez évben a Ganz technikum diákja, Bödör Bence alakította. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában