Ajánló

2023.12.22. 08:30

Az ünnepi hosszú hétvége programjai - mutatjuk a kínálatot!

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Zenével és meleg étellel, teával

Mindenki karácsonya mottóval zenés délutánt és ételosztást szervez 23-án, szombaton 14 órától a zalaegerszegi zsinagóga melletti parkolóban a Humán Európa Szövetség, a „Haza Bölcse” Alapítvány, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat Zalaegerszeg, az Eszperantó Értékmentő Alapítvány és a Mercy Egyesület. Mindenkit várnak, nem csak a rászorultakat, hiszen együtt jó várni a karácsonyt – mondta lapunknak a szervezők képviseletében Hegedüs Erzsébet. Fellép Krisztián&Evelin, Szekeres Sanyi, Knoll Paulina és a Mercy. A zene mellett meleg étellel és teával, tartós élelmiszerrel, a gyerekeknek kis csomagokkal készülnek a szervezők.

Egerszegi Advent

December 22-én, pénteken az Egerszegi Advent programjaként 16 óra 30 perckor a Csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klub Dalköre, 18 órakor pedig Szinetár Dóra lép fel a Dísz téren. Másnap, december 23-án, szombaton 16 órától lesznek programok ugyanott, fellép Joós Tamás, Farkas Alexandra, az Albatrosz és Bíró Csongor Vitéz. A negyedik adventi gyertyát Balaicz Zoltán polgármester gyújtja meg 17 óra 30 perckor. 17 és 18 óra között „angyali” meglepetés is lesz a Dísz téren. 

Andráshidai ünnepség

Karácsonyi ünnepi műsorra várja az érdeklődőket Zalaegerszegen az andráshidai településrészi önkormányzat és a Keresztury Dezső VMK Andráshidai Művelődési Háza december 22-én, pénteken 17 órakor az andráshidai Mindenki karácsonyfájánál, a nagykutasi fordulónál. Kérik, hogy bögrét idén is mindenki hozzon magával, a forró italról a szervezők gondoskodnak. 

Karácsonyi koncertek
Zalaegerszegen, a kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban ad karácsonyi koncertet pénteken 18 órától a Botfai Citerazenekar, közreműködik Bíró András. A botfai városrészben a Szűz Mária Szent Neve-templomban szombaton délután fél ötkor kezdődik a Botfai Citerazenekar karácsonyi koncertje, szintén Bíró András közreműködésével. 
 

Kötetbemutató, zenés műsor

December 23-án, szombaton 15 órakor mutatják be Csider Sándor „Karácsony éjjelén” című verseskötetét, majd 16 órakor a Wolf Együttes zenés műsorára várják az érdeklődőket a Zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban. 

Matiné

December 24-én, vasárnap reggel 9 órától 14 óráig karácsonyi matiné lesz a zalaegerszegi Art moziban. Míg otthon zajlik a sütés-főzés, karácsonyfa-díszítés, addig karácsonyi mesefilmekkel szórakoztatják a legkisebbeket. 

Az Évgyűrűk karácsonya

Zalaegerszegen a csácsi Évgyűrűk Nyugdíjas Klub tagjai karácsonyi köszöntésre hívják a város lakóit a Szent István-szobor mellett felállított betlehemükhöz december 23-án: 15 órakor a klub dalköre Jézus születésének történetét dalban és versben adja elő. A csácsi programon forró teával, forralt borral és pogácsával is kedveskednek a klub tagjai.

A lila gyertya fénye

Folytatódik a keszthelyi adventi programsorozat. Szombaton a Fő téren 16 órától az Üstökös Családi Kompánia lép fel, majd 17 órától Tál Zoltán, a Fő téri templom plébánosa lángra lobbantja a bűnbánatot jelképező lila gyertyát. Ezt követően Singh Viki, majd Berkes Dániel és több tanítványa lép fel, 19 órától pedig a Balaton Színházban Záborszky Péter orgonakoncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Vasárnap 14 órától angyalváró filmvetítésre várják a keszthelyieket a színházterembe.

Hévízen pénteken 15.30-tól kézműves foglalkozásra várják a látogatókat az Egregyi Múzeumba, majd szombaton 10 órától folytatódik az adventi gasztrosorozat a termelői piacon, 17 órától pedig meggyújtják a Dr. Schulhof Vilmos sétányon lévő zenepavilonnál a negyedik gyertyát a város adventi koszorúján a városban működő papok és lelkészek, Papp Gábor polgármester társaságában. Ezt követően Berényi Andrea operaénekes karácsonyi minikoncertjében gyönyörködhetnek az érdeklődők. 

Vonyarcvashegyen vasárnap 14 órakor lobban fel a negyedik gyertya lángja a polgármesteri hivatalnál lévő betlehemnél, ahol a résztvevők Pali Róbert polgármester adventi gondolatait hallgathatják meg. Itt közreműködik az Imre Sándor Szeretetszínház társulata. 15 órától a hivatalban angyalváró családi délután kezdődik, majd 16 órakor szentmisét mutatnak be a temetőben álló Szent Kereszt Felmagasztalása-kápolnában.

Karácsonyi műsor a református gyülekezetben

Karácsonyi műsort mutatnak be a vasárnap 9.30-kor kezdődő istentiszteleten a hévízi református gyülekezet fiataljai. Ebben vers, zene és színdarab is látható lesz.   

Fellép a Kanizsa Big Band

Nagykanizsán a HSMK-ban pénteken 18 órakor tartja a Kanizsa Big Band karácsonyi koncertjét. Vendégként fellép Micheller Myrtill Artisjus díjas jazzénekesnő és Gayer Mátyás jazz-zongoraművész.

Koncert Tornyiszentmiklóson

Szombaton 17 órakor Tornyiszentmiklóson, a római katolikus templomban ad karácsonyi koncertet a Kerti Sándor Kulturális Egyesület.

Gyertyát gyújtanak Lentiben

Lentiben a bárszentmihályfai városrészben vasárnap 14 órakor a fűzsátornál gyújtják meg a negyedik adventi gyertyát. Az ünnepségen Horváth László polgármester mondja el ünnepi gondolatait, a műsorban fellép a Nefelejcs Dalkör.

Nagykanizsai advent

Nagykanizsán az Erzsébet téren 15.30 órakor Tulman Géza énekműsorával kezdődik az ünnepség és gyertyagyújtás advent negyedik vasárnapján. Ünnepi gondolatokat fogalmaz meg Várnai László esperes-plébános és Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője, majd 16 órakor népi betlehemes játék kezdődik.

Ételosztás

Nagykanizsán a roma nemzetiségi önkormányzat és az ANOSZTRU Országos Egyesülete közös szervezésében idén karácsonykor is megtartják a háromnapos ételosztást a rászoruló emberek részére december 24-25-26-án 15.30 és 17.30 között.

Falukarácsonyok 

Tófejen, a közösségi házban pénteken 17 órakor tartják a falukarácsonyi ünnepséget. Műsort az általános iskola tanulói és a Szivárvány Dalkör tanulói adnak. A program keretében adják át a babakötvényeket, lesz jótékonysági sütivásár is. Zalacsében, a község kultúrházában pénteken 16 órakor jótékonysági akcióval egybekötött karácsonyi ünnepséget tartanak, aminek végén egy 125 éves helyi népzenei gyűjtés alapján felelevenített regölést is láthatnak az érdeklődők. Várföldén pénteken 17 órakor, Vaspörben pénteken 18 órakor, Zalaháshágyon szombaton 17 órakor tartják a falukarácsonyi ünnepséget. 

Gyertyagyújtás Letenyén 

Letenyén, a Szentháromság templom előtt pénteken 17.30 órakor áldja meg Aigner Géza plébános a betlehemet, majd a városközpontban felállított adventi koszorú negyedik gyertyagyújtó ünnepségét rendezik meg. Műsort a Letenyéért Közéleti Egyesület ad, beszédet Mozsolics Klára, a helyi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője mond. 

Gyertyagyújtás Zalalövőn

Zalalövőn, a Szent László király plébániatemplom melletti betlehemnél vasárnap 8.15 órakor dr. Székely János, a szombathelyi egyházmegye püspöke mond karácsonyi köszöntőt, s gyújtja meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját. 

Fellép a Vox Varietas

Letenyén, a Szentháromság templomban pénteken 16.30 órakor a Vox Varietas Kamarakórus tartja karácsonyi koncertjét. 

Ünnepi koncertek Lendván

Lendván, a Szent Katalin plébániatemplomban december 26-án, kedden 17 órakor a Slovenski Oktet, a Városi Színház- és Hangversenyteremben ugyancsak kedden 18 órakor a Vita kamarakórus és Pia Novak énekesnő ad ünnepi koncertet. 

Betlehemes játék 

Zalalövőn, a Szent László király plébániatemplomban vasárnap 16 órakor tartanak betlehemes játékot a városban élő gyermekek, valamint a Szent Veronika kórus közreműködésével. 

Koncertek, zenés partik 

Zalaegerszegen, az Angels Clubban hétfőn este a Fáraó bulizenekar játszik, kedden Anthony Pappa, Kühl és Andrewboy keveri a zenét. A Mama Africában szombaton Miller lesz a hangulatfelelős. Nagykanizsán, a Rush Clubban hétfőn Andrewboy, Steve Judge és Chrstphr szórakoztatja a közönséget. Tófejen, a közösségi ház előtti téren felállított rendezvénysátorban szombaton 18 órától a Delta bulizenekar tartja karácsonyi koncertjét. Söjtörön, a Dance Clubban hétfőn este ugyancsak a Delta zenél. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben kedden a BSW lép fel. A program házigazdái Silverman és SomX lesznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában