Felemelő hangulatban

2023.12.20. 19:15

Nagy sikerű adventi rendezvényt tartottak Letenyén

A Letenyei Polgári Egylet és a Mura Térsége Önkéntes Tűzoltó Egyesület és Fúvószenekar első alkalommal megtartott rendezvénye felemelő hangulatban zajlott a templom előtti téren, megszólítva a helyi közösséget. A letenyeiek éltek is a lehetőséggel és már a kora délutáni kezdésre nagyobb tömeg gyűlt össze a vásározók standjainál, s ki is tartottak egészen estig.

Pásztor András

A rendezvényen műsort adtak a Letenyei AMI növendékei is

Fotó: Pásztor András

A szervezők standjánál meleg étellel, forralt borral, teával és sült gesztenyével várták a látogatókat, mellettük több mint tíz árus, őstermelő, kézműves kínálta portékáit: kürtős kalácsot, kézműves bejglit, forró csokit, forró puncsot, mézet, mangalica húsárukat, kézműves sajtokat, lekvárokat, savanyúságokat, szörpöket és különböző ajándéktárgyakat, például horgolt és kötött díszeket, ásványi ékszereket és kézműves gyertyákat. Mindemellett fotósarok és kézműves foglalkozás is várta a gyermekeket. A délután folyamán a rendezvényen fellépett a Mura Térsége Tűzoltózenekar, illetve a Letenyei AMI növendékei, akik a műsorukkal emelték a rendezvény színvonalát.

Vida László, a Letenyei Polgári Egylet elnöke, a Fidesz helyi csoportjának vezetője az adventi rendezvény kapcsán elmondta, hogy nagy öröm volt látni a sok mosolygós, jókedvű, beszélgető embert, akik ellátogattak a programra. Igazi meghitt hangulat járta át a templom előtti teret.

Szerettünk volna szervezni a letenyeieknek egy igazi karácsonyváró eseményt, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat, olyan programot ami jó ideje hiányzott már a város életéből – tette hozzá. – A rendezvény sikere, mindannyiunk sikere volt, mert megmutattuk, hogy együtt mire vagyunk képesek. A résztvevők száma pedig felülmúlta a várakozásainkat. A közösség erejével sikerült igazi ünnepi hangulatot teremteni. Külön köszönjük az együttműködést Friman Martinnak, a zenekar és a zeneiskola vezetőjének, aki gondoskodott a színvonalas műsorról.

A rendezvényre ellátogatott Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője és Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában