Tedd biztonságosan!

2023.12.31. 08:08

Megmártóznál a Balatonban új év napján?

Január elsején ismét biztonságos körülmények között lehet megmártózni a Balatonban Szigligeten. Vízimentőink a vízben, mentőkocsink pedig a parton biztosítja azt, hogy megfelelő segítséget kapjon az, aki esetleg bajba kerül a 3-4 fokos vízben.

Zaol.hu

Január elsején kora délután bárki megmártózhat a Balatonban Szigligeten, a Községi Strandfürdőn, aki átmegy a helyszínen végzett orvosi vizsgálaton. A vízimentők a vízben állva figyelik a megmártózókat, és egyben jelzik is, hogy meddig szabad bemenni a vízbe. A parton, az esetkocsiban egészségügyi személyzet biztosít magas szintű ellátást azoknak, akik esetleg ellátásra szorulnak.

Újév napján többfelé szerveznek hasonló fürdőzést, nemcsak Magyarországon, hanem az északi félteke sok fürdőhelyén. Nyomatékosan szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy csak olyan rendezvényen szabad részt venni, ahol magas szintű egészségügyi ellátást biztosítanak a parton, illetve képzett és gyakorlott vízimentők (például a helyi partiőrség) biztosítják a rendezvényt. Egy izomgörcs is végződhet fulladással még sekély vízben is, ha nincs megfelelően képzett vízimentő a közelben.

A teljes cikket a likebalaton.hu-n olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában