Online gyűjtés

2023.12.28. 16:30

Közösségi teret hoznának létre az autistáknak Nagykanizsán

A nagykanizsai Alapítvány az Autista Gyermekekért (ALAUTI) szervezete saját tulajdonú ingatlanjukból szeretnének olyan közösségi teret létrehozni, ahova mindenki betérhet és szuper jó programokat szervezhetnek nemcsak autista fiataloknak. A nemes cél megvalósításához gyűjtést indítottak az interneten.

Benedek Bálint

Az ALAUTI elnöke, Győrfy Anikó elmondta: fiataljaik Nagykanizsa és vonzáskörzetében 16-35 évesek, a speciális iskolát befejezve viszont nem rendelkeznek szakmai végzettséggel.

Győrfy Anikó bízik a lakosság összefogásában, hiszen az adakozással egy jó ügyet támogathatnak
Forrás: ZH

- Megváltozott munkaképességűek, így kiszorultak a munkaerőpiacról, mert a munkáltatók és munkavállalóik tele vannak előítélettel - folytatta. - Sajnos nem rendelkeznek információval és tapasztalattal az autista emberek jellemzőivel kapcsolatosan. Az idén saját ingatlant vásároltunk, melyből egy jó helyet szeretnénk létrehozni számukra. A mintegy 60 négyzetméteres lakóház az 1950-es években épült, ezért teljes felújítást és korszerűsítést igényel. Az adománygyűjtésünk célja, a ház belvíz elleni szigetelése és aljzatának elkészítése, teljesen új villany- és vízhálózat kialakítása, nyílászáró és a tető cseréje, valamint annak szigetelése. Ezután egy olyan közösségi tér jönne létre, mely szabadidős programok megtartására mellett munkahelyet is jelentene fiataljaink számára.

Kiemelte: az autistáknak is szüksége van arra az érzésre, hogy hasznosan töltik az idejüket.  Nem beszélve arról, hogy képességeik és készségeik nem épülnek le, fejlődhetnek. Önbecsülésük növekszik és azt érezhetik, hogy ők is hasznos tagjai a társadalomnak. Ennek az álomnak a megvalósulását segíthetik ITT  az adományozók.

Győrfy Anikó azt ígérte, hogy alapítványuk kuratóriumi tagjai önkéntes munkában vállalják az új telephely felújítási munkálataival kapcsolatos koordinációt, szervezési feladatokat, így minden adományt a közösségi ház kialakítására fordítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában