A 2023-as év ZegaSztárjáról ismét a nézők döntöttek

2023.12.10. 09:52

Közönségdíjas a Zalai Táncegyüttes Egyesített Utánpótláscsoportja

A Zalai Táncegyüttes Egyesített Utánpótláscsoportja nyerte meg a IX. ZegaSztár 2023 tehetségkutató verseny közönségdíját. Kettős győzelemnek örülhettek, mert kategóriájukat is megnyerték. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban szombat este tartott gálaesten valamennyi művészeti kategória győztesét kihirdették, és a támogató cégek jóvoltából számos fő- és különdíjat is átadtak.

Antal Lívia

A Zalai Táncegyüttes Egyesített Utánpótláscsoportja nyerte meg a IX. ZegaSztár 2023 tehetségkutató verseny közönségdíját, és kategóriájukban is ők lettek a legjobbak

A felső tagozatosok, valamint a középiskolások számára meghirdetett verseny képzőművészeti kategóriáját Koller Helén nyerte meg akril festményével. A vers- és prózamondók körében Pilise Levente lett a győztes. Különdíjat kapott Besenczi Zsongor és Frankovics Gréta Lujza. A modern- és társastánc kategóriában a Motion TSE produkcióját értékelte a zsűri a legjobbnak. A különdíjat Varga Rebeka kapta. A néptánc kategóriát a Zalai Táncegyüttes Egyesített Utánpótláscsoportja nyerte meg. Különdíjat vehetett át Böjte Julianna és Somogyi Roland, valamint Molnár Csanád. A népzene kategóriában a Pipacsok népdalcsoport érdemelte ki az első helyet. Különdíjat kapott Csizsár Aliz és Büki Regina. A komolyzene kategória győztese Herczeg Zsófia lett. Különdíjat kapott a Pálóczi Fuvolatrió, valamint Rétvári János. A könnyűzene kategóriában Mayer-Zsuppányi Csenge győzött. Különdíjat kapott Miklós Vivien és Sárközi Roland.

A IX. ZegaSztár tehetségkutató verseny fődíjának jelöltjeire több mint 8200 SMS érkezett a nézőktől a mintegy háromórás műsor ideje alatt. Döntésük alapján a Zalai Táncegyüttes Egyesített Utánpótláscsoportja nyerte a közönségdíjat, amit Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere jelentett be. A 2023-as év ZegaSztárja Farkas Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását, valamint 300 ezer forintot vihetett haza.

A ZegaSztár rendezői és zsűrijének tagjai: Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető, Balaicz Zoltán polgármester, valamint Bot Gábor énekes-színművész, Besenczi Árpád színházigazgató, a zsűri elnöke és Cseh Richárd táncos-koreográfus

A kategóriagyőztesek jutalma fődíjként 100 ezer forint, míg a különdíjasoké különféle ajándékok voltak.

Rengeteg próbaóra áll a győzelem mögött. A felkészülésben az eltérő életkor jelentett kihívást, mert a 37 fős utánpótláscsoportba az általános iskolásokat és a középiskolásokat vonták össze, és készítettek közösen egy sárközi ugrós csárdást, valamint friss táncokat felvonultató koreográfiát, mondta el Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes művészeti vezetője.

A Zalaegerszegi Televízió és az önkormányzat kétévente megtartott tehetségkutató versenye Velkey Péter, az önkormányzat humánigazgatási osztályának vezetője ötlete alapján indult útjára. A ZegaSztár 2025-ben jubilál, akkor tartják a tizedik fordulót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában