Diákok segítették a karitász akcióját

2023.12.23. 12:30

Keszthelyi fiatalok működtek közre az adományok szortírozásában

Keszthelyi diákok segítették a hévízi katolikus karitászcsoport adventi jótékonysági akcióját. A fiatalok önzetlenül és szívesen működtek közre e jószolgálati feladatban.

Péter B. Árpád

A keszthelyi diákok Horváth Katalin tanárnő vezetésével segédkeztek a hévízi plébánián

Fotó: ZH

Advent idején a rászorulóknak és a nagycsaládosoknak hirdetett gyűjtést a hévízi plébánia. Az adományok szortírozásában és csomagolásában a ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum 1/13-as logisztikai osztályának diákjai működtek közre, Horváth Katalin tanárnő vezetésével. Ők segítettek a felajánlások pakolásában, rendszerezésében.

Ez a jószolgálati munka pedig annyira megtetszett nekik, hogy felajánlották: a későbbiekben is szívesen jönnek, s részt vállalnak bármilyen karitatív feladatban.

Kiss László plébános elmondta, a több mint 30 kiosztott csomagban, egyenlő arányban tartós élelmiszer – például liszt, cukor, rizs, száraztészta, olaj – és édesség volt. Hozzátette, a hévízi egyházközség karitászcsoportja a plébánián gyűjtötte az adományokat, majd ezek kerültek a rászoruló családokhoz, hogy egy picit szebbé tegyék a nehéz helyzetben élők karácsonyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában