Lámpások Éjszakája Felvonulás

2023.12.17. 17:00

Házhoz vitték a szeretet lángját Petrikeresztúron

A szeretet lángját vitték házról házra szombaton délután Petrikeresztúron. A közép-zalai községben immár tizedik éve tartják e kedves karácsonyi szokást.

Gyuricza Ferenc

A „fényhozók” Petrikeresztúron. Elől balról Pálfi Tiborné, Simon Bíborka és Borvári Lili. Mögöttük Jordán Lajosné, Pálfiné Németh Edina és Pálfi Tibor

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Lámpások Éjszakája Felvonulás egy helyi kezdeményezés, amelynek lényege, hogy a „fényhozók” a győrfiszegi településrészről indulva helyi lakosok által készített mécseseket helyeznek el minden ház kapuja elé, azt kérve az ott élőktől, hogy ezt a jelképes ajándékot tegyék az ablakukba, s karácsonyig tartsák életben a szeretet lángját.  

– A fény ünnepe a reményteljes várakozást erősíti bennünk – magyarázta Borvári Lili polgármester. – A keresztény ikonográfia számos helyen Krisztus szívében ábrázolja a világosság sugarát. Így jelenhet meg a mi szívünkben is a fény karácsony éjjelén.  

A településen az elmúlt napok a közösségi programok jegyében teltek. Csütörtökön palacsintázással egybekötött karácsonyi filmvetítésre várták a falu lakóit, vasárnap estére pedig újabb ünnepi műsort szerveztek a faluházba, amelynek keretében a Lord zenekar egykori tagja, Bujtás Ervin koncertjét tekinthették meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában