„Harangok szóljatok, szóljatok csengők!”

2023.12.22. 12:30

Fergeteges karácsonyi műsor a hévízi Illyés Iskolában

Nagysikerű karácsonyi koncert adtak szerdán az Illyés Gyula Általános Iskola diákjai és tanárai a Városi Sportcsarnokban. Az ünnepi hangulatot árasztó díszletet előtti ülőhelyek mindegyikét elfoglalták a nézők.

Góth Imre

A Hévízi iskolások koncertjének záróképe az összes szereplővel.

Fotó: Góth Imre

A szülők mellett a régi tanítványok, a településen élők és itt pihenők is szép számban érkeztek, hogy részesei legyenek a varázslatnak.

Az 1987 óta minden karácsony előtt megrendezésre kerülő produkció az eltelt időhöz illő hírnevet szerezett magának. Idén a harangszó motívum dominált és többször visszatért a különböző produkciókon végig vonulva. A legkisebbek a Caroll of the Bells dallamára vonultak be a színpadra és egyből megnyerték a közönség szívét bájukkal. Később a csengettyűk az ötödikesek kezében szólaltak meg igazodva a vezérmotívumhoz. A fináléban együtt énekeltek a diákok és a tanárok kórusa. A néptáncosok fergeteges bemutatója és a dráma tanszak karácsonyt idéző színdarabja tette teljessé a másfélórás produkciót.

- Nagyon sokat készültek a gyerekek, nagyon intenzív időszakon vagyunk túl, ami a tanároktól és a gyerekektől is feszített munkát kívánt. – Erről már Holczerné Szabó Ágnes főszervező számolt be az este után. Örömmel idézte az egyik kórus énekesének a véleményét: - Tudni kell róla, hogy betegen is vállalta az énekelést. Utána azt mondta, hogy semmiért sem hagyta volna ki ezt a lehetőséget, mert számára, nyolcadikosként ez volt az utolsó, másrészt ez az évnek a legszebb programja. Legszebb eseménye.

Végül még megjegyezte a főszervező, hogy a díszletek elkészítésében nagyon sokat segítettek a kollégái, mindenkinek a munkájára, támogatására szükség volt a sikeres megrendezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában