Nem csak a rászorulók, hanem mindenki karácsonya

2023.12.23. 18:30

Ételt osztottak Zalaegerszegen a Zsinagógánál

Élettel telt meg szombaton a zalaegerszegi Hangverseny- és Kiállítóterem melletti parkoló. Advent utolsó hétvégéjén a nehéz helyzetben élőknek osztottak meleg ételt, valamint ajándékcsomagokat, ruhákat, tartós élelmiszert.

Mozsár Eszter

Több mint kétszáz főnek főztek idén is. Középen Hegedüs Erzsi főszervező.

Fotó: Mozsár Eszter

A Humán Európa Szövetség, a "Haza Bölcse" Alapítvány, a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, az Eszperantó Értékmentő Alapítvány és a Mercy Egyesület összefogásával valósult meg a karitatív esemény. A Mindenki karácsonya elnevezésű programon mintegy 250 főnek jutott meleg ételt, finom gulyást főztek a rászorulóknak, illetve azoknak az időseknek, akik meglátogatták a Zsinagóga melletti sátort. A szervezők célja az volt, hogy a nehéz helyzetben élőkkel együtt hangolódhassanak az ünnepekre. A finomságok mellé a megjelenteket forró teára is hívták, valamint zenével szórakoztatták őket. Fellépett Krisztián & Evelin, Szekeres Sanyi, Knoll Paulina és a Mercy együttes.

- Egész évben gyűjtjük az adományokat, a ruhákat. A Vöröskereszttel is jó kapcsolatot ápolok, akik a kenyeret biztosítják erre az alkalomra. Igyekeztünk minél többeknek örömet okozni. Ilyenkor együtt teázunk, beszélgetünk és hallgatjuk a karácsonyi dalokat - tájékoztatta lapunkat Hegedüs Erzsi főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában