Zaol podcast

2023.12.16. 15:30

Egyre több a hölgyek által irányított vállalkozás – Zalában a Női Vezetői Liga bátorítja a klubtagokat

Újjáalakult és Női Vezetői Liga néven rengeteg tervvel, valamint nagy lendülettel meg is kezdte működését a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara hölgyvezetőket összefogó társulása. A liga a Zalában tevékenykedő női döntéshozókat szeretné megnyerni a csatlakozáshoz, számukra az őket érintő témákban szervez programokat, találkozókat. A tagok a széles körű megoldási javaslatok kidolgozása mellett a szakmai párbeszéd kezdeményezését, illetve a közösségépítést tartják a legfontosabbnak.

Szalay Balázs

Molnár Ágota, a Gartner Intertrans Hungária Kft. társügyvezetője, a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a Női Vezetői Liga egyik alapítója

Fotó: Szalay Balázs

Folyamatosan növekvő tendenciát mutat a női vezetők aránya világszerte és jó hír, hogy Zalában is hasonló a helyzet. Bár kutatások régóta egyetértenek abban, hogy képességeiket tekintve semmi különbség nincs férfiak és nők között, még manapság is él az előítélet, miszerint a hölgyek kevésbé alkalmasak a vezetői szerepekre. A nemi sztereotípiákat leginkább a társadalom alkotta, hiszen biológiai okokra ezek nem visszavezethetők.

Miért úsznak sokszor még mindig árral szemben a rátermett női cégvezetők és miért kell állandóan bizonyítaniuk, hogy férfiak uralta terepen is megállják a helyüket? Ezekre a kérdésekre is válaszokat keresünk a Zaol-podcast mai adásában, amelynek vendége Molnár Ágota, a Gartner Intertrans Hungária Kft. társügyvezetője, a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a Női Vezetői Liga egyik alapítója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában