Kistraktorral érkezett

2023.12.08. 13:32

Csilingelő mikulásjárat járt Zalabesenyőben

A zalabesenyői gyerekekhez, unokákhoz akár szánnal is érkezhetett volna névnapja estéjén a Mikulás, hiszen a jeles alkalomból már hajnalban hószőnyeget terített a tájra, de helyi fuvarozója, rénszarvas híján csak kistraktorral vállalta, hogy körbehordozza stábját a "faluban".

Fincza Zsuzsa

Üdvözölni a Mikulást nem csak a gyerekek álltak ki a kapukba

A koronavírus-járvány előtt a Besenyő a 2000-es években Alapítvány szervezésében a közösségi házban tartották a nagyszabású mikulástalálkozót, s bár a ragály miatt kiszorultak az utcára, a gyerekeket nem hagyták cserben, mindenkihez személyesen elvitték az ajándékot. Az idén akár már a jó meleg közösségi házban is ünnepelhettek volna, de a pár év alatt olyan népszerűvé vált a "házhoz megy a Mikulás" projekt, hogy az idén is azt kérték a gyerekek. S mit tehet ilyenkor a nagyszakállú? Naná, hogy teljesíti a kérést! A Besenyői Baráti Kör tagjai, miután feldíszítették a mindenki karácsonyfáját és berendezték a betlehemet, kidekorálták László István bejáratott utánfutós mikulástraktorát, felszerelték zenedobozzal, Simon József, az alapítvány elnöke magára öltötte a Mikulás kosztümjét, Semetkéné Szipőcs Erika, Kerkainé Zsike, Simonné Tüske Ildi felvette a segítők jelmezét, s a világító, csilingelő, karácsonyi dalokat harsogó járattal felkeresték és megajándékozták a több mint 100 besenyői gyerkőcöt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában