Kóbor kutyák

2023.12.20. 11:00

Az állatvédő egyesületre bízzák az ebrendészeti feladatellátást Zalaszentgróton

Az ebrendészeti feladatok ellátására vállalkozói szerződést köt Zalaszentgrót önkormányzata a 11 éve alakult, 30 férőhelyes menhelyet működtető helyi Szimat Állatvédő Egyesülettel. Erről a legutóbbi testületi ülésen hoztak döntést a képviselők.

Szabó Judit

Az állatvédelmi tevékenység ellátása egyre drágább, az együttműködés átalakítására ezért is szükség van

Forrás: ZH-Archívum

Noha az önkormányzatoknak kötelességük ellátni a kóbor állatok befogásával, elhelyezésével kapcsolatos ebrendészeti feladatokat, a jogszabályok szerint ezeket - megfelelő feltételekkel - állatmenhelyeknek is átadhatják, közölte a Grótinfóban Baracskai József polgármester. A Szimat Állatvédő Egyesület 2012-től működik a zalaszentgróti járás területén azzal a céllal, hogy javítsa a bajba jutott állatok életkörülményeit és felhívja a figyelmet az ivartalanítás fontosságára. Tevékenységi körébe tartozik a nehéz sorsú állatok mentése, a rászoruló gazdák támogatása (kutyaház, ivartalanítás, orvosi ellátás), ivartalanítási akciók szervezése, valamint az egyesület tulajdonában lévő menhelyre bevitt kutyák ellátása, szocializálása és új otthon keresése számukra.

A civil szervezet eddig önkéntesekkel látta el a feladatát, valamint a város támogatása révén egy közfoglalkoztatott segítette a munkát. Elsősorban adományokból dolgozott a menhely, s támogatást kapott Zalaszentgrót és a környező települések önkormányzataitól. A tevékenység ellátása azonban egyre drágább, a költségek kigazdálkodása egyre nehezebb, így az elmúlt években kialakult együttműködés átformálására van szükség, állt a zalaszentgróti testület elé került előterjesztésben. A Szimat egy főállású dolgozót kíván alkalmazni, aki az ebrendészeti feladatok ellátásában is részt tud vállalni.

Zalaszentgrót vonatkozásában jövőre 1,4 millió forintért vállalja az egyesület az ebrendészeti feladatok ellátását. A befogadott ebek tartásának, gondozásának költségeit továbbra is a civil szervezet finanszírozza. A zalaszentgróti testület megszavazta a támogatást és a feladat átruházását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában